FFFFOUND





Kan vara en av de bästa sidorna om man vill ha inspiration. folk laddar upp snygga, roliga och coola grejer och så letar sidan upp liknande saker som man kanske gillar. toppen helt enkelt.

FFFFOUND!

/maria

Hihi





Ibland blir jag som ett litet barn, hittade världens roligaste my little pony creator i veckan och har nu spenderat alldeles för många timmar med att göra massa olika ponnys.

/maria

Vintage by Vero

Hittade den här bloggen hos Elle Interiör. Gillar du rosetter, är sugen på att renovera en stol eller vill ha tips på secondhand butiker har du hittat rätt nu!

(upptäckte via Vero att det finns snörmakerier, hur fantastiskt är inte det?)



Klicka på bilderna för att komma till Vintage by Vero!

/Emma

London calling.

Då var det höst och skolstart igen... och dags för att drömma om höstweekend. RES har flera resebloggar, vi börjar med att kolla närmare på London Calling. För den som gillar att gå på museum och utställningar när ni ute och reser kan jag verkligen rekommendera att kolla in länken.

Museum of everything.


Jenny själv.


Formans smokehouse gallery.


Konstfestivalen Hacknet WickED



/Emma

skolstart

Hallå! Idag har vi haft vår skolstart, var lite introduktion och sådant idag. Så nu är det mycket tankar som snurrar runt i huvudet. Måste ju komma på en bra projektidé och fixa en praktikplats. Jag har kanske en praktikplats på gång på ett bokförlag, så håll tummarna för mig!
Vi i magasinprojektet ska nog försöka ses ganska snart så att vi kan komma igång och arbeta med att få vår tidning utgiven, det hade varit så himla roligt. Så nu blir det till att ha många bollar i luften samtidigt!


/emmy

All the mountains

Vill ni vila blicken på en samling snygga foton är det här bloggen ni ska spana in.

/Frida

Sista sommarlovsdagen

Avnjuter just nu mina sista sommarlovsdagar i Stockholm. Igår var jag på Popaganda och idag blir det Skansen! Imorgon börjar alltså vi i magasinprojektet vårt tredje och sista år på ksm. Här kommer lite bilder på Säkert! som spelade på Popaganda igår.

/Frida

Lotusbarnen



Bloggen Lotusbarnen drivs av tre volontärer som under en längre tid arbetat på ett barnhem i Orissa, Indien. Där har de bevittnat våld mot barnen som
utförs av två högt uppsatta män inom barnhemmets organisation. Genom att skriva om vad de sett, på bloggen och till stora internationella organisationer, hoppas de kunna stoppa våldet. På bloggen skriver de att "Detta handlar inte om pengar, det handlar om engagemang, om att bry sig och sätta ner foten."


/Frida

Arvidatumblr



Idag vill jag tipsa om Arvida Byströms halft hyteriska men helt underbara tumblr. Det är som att kliva in i en väldigt tjejig tonårsvärld, fast utan tonåringar och med lite annorlunda skönhetsideal. Feministiskt och helt fantastiskt!


/Frida


bästa recept sidan

Idag hittade jag världens smartaste receptbank, den samlar in recept från massa olika sidor och bloggar på ett enda ställe. väldigt smart tycker jag som ofta har svårt att komma på vad jag ska göra till middag.



klicka på bilden för att komma till sidan

/maria

Hedda Selder

Alltså vilken brud hon är den där Hedda. Har inte varit inne på hennes blogg på ett tag och blir verkligen tagen av hur vackra bilder hon tar. Har ni inte hittat dit än är det hög tid nu!



Passa på att kolla in Heddas bidrag till vårt magasin IDEM också, det hittar ni här.

/Emma

Nu har jag gjort det igen.

Hittade den här piffiga bloggen som är relativt nystartat. Josefin gillar att pyssla, och det märks. På ett lite annorlunda sätt förklarar hon hur man gör pysslet så att vem som helst klarar av att det!





/Emma

Kakans foton och illustrationer

Hallå! Här kommer jag med ett jättebra tips. In och kika nu nu nu!



















/emmy

födelsedagsfirande

Tjena! Ber om ursäkt för uteblivet bloggande. Min lilla pluttsyster fyllde 18 idag så jag har varit lite upptagen med firande. Egentligen är hon ju inte så pluttig längre, men det ska jag förneka lite till tror jag.
Så idag har jag ätit god vit kladdkaka, MUMS. Receptet kommer från tv-programmet halv åtta hos mig, och ni hittar det här.

Nu tänkte jag dela med mig av allt spännande som händer där jag bor:
















/emmy

Dear Photograph

Den här bloggen är jag säker på att vi har tipsat om tidigare, men jag tycker att den kan få vara med igen.

















/emmy

Gary's real life

Toodiloo! Jag tycker vi kickstartar med en gullig och rolig blogg jag hittade precis. Den heter Gary's real life och beskrivs så här:

"Gary likes taking photos, wearing suits, and lives a rich and fulfilling life. Professionally, he’s a part-time imaginary friend (though he often wonders what it’d be like to be a suit maker). Not much is known about Gary’s background, other than that his closest companion is an art director from Sydney, Australia named Josh Beggs. Josh is the creative director of an entertainment magazine, has a dog named Baxter, and is a talented illustrator."


















Min favorit! :D






/emmy

My Little Pony Hair







Tumblrn My Little Pony Hair har samlat de mest färgranna hår och speciella frisyrer.  Dessutom är det smidigt kategoriserat enligt olika färger, dip dyed osv.

/Frida

Things organized neatly






Things organized neatly är lite lik the burning house som vi tipsat om här tidigare. Här finns en massa olika bilder på samlingar och saker som helt enkelt är väldigt ordentligt organiserade.

/maria

Animals being dicks









Animals being dicks. Här kan man ha skoj i timmar. Helt enkelt världens roligaste sida med djur som är riktiga... kukar...

/maria

The magnificient beast.

Pusheen är en gammal favorit internetkatt så att säga. Kopierar ett av mina favoritinlägg så att ni också får njuta av Harry och Pusheen.





emmyc:

“Now THIS is a cat for WIZARDS.” thought Harry, stroking the magnificent beast.

/Emmaa

Tie the knot

Nej vad säger ni, ska vi slå till och gifta oss? Hittade den här härliga videon på Design*Sponge. Paris och ett lite mer alternativt bröllop, ah kan det bli bättre!

P+C tie the knot (in paris) from Peter in Motion on Vimeo.

 

/Emma


Tror du vi kan ropa efter nån av förstånd som kan se vad vi gör och förstå vad vi menar

Tjenis! Jag har glömt bort att sitta vid datorn under sommaren, och det är nog ganska positivt egentligen. Jag har inte någon blogg att dela med mig av idag, men ni får en skön låt istället.
Den ska jag lyssna på några gånger nu innan jag släpar mig iväg till jobbet. Men det är näst sista passet så det känns faktiskt inte jobbigt att ge sig iväg!

Tjingeling!





/Emmy

Toppenhelg och snart sommarlov

Hallå! Ikväll jobbar jag mitt näst sista pass. Efter 16 imon får jag äntligen lite sommarlov innan skolan drar igång igen. Det firar jag genom att åka till liseberg på onsdag, WOHO! Älskar att åka berg- och dalbanor och sånt där skojigt.
I helgen var jag i Blädinge som ligger här i Småland. Mina favoritgrabbar The Ark hade en konsert där som jag givetvis var på. Jag hade en kanondag. Vi hade jättetur med vädret, det har regnat alla andra dagar i stort sett så att det var sol just i lördags var inte illa pinkat!







/emmy

Bloggtorka och praktik

Befinner mig fortfarande i Finland hemma hos mina föräldrar och har, tro det eller ej, inte läst så mycket bloggar den här veckan. När jag väl satt mig vid datorn har jag kollat in mina favoritbloggar (typ Underbaraclara och Niotillfem) istället för att leta nya. Därför har jag dessvärre inte så många bloggtips att komma med just nu.

Med drygt två veckor kvar till terminstarten har jag börjat fundera på den kommande kandidatuppsatsen och praktikperioden. Om det finns någon här som har erfarenhet av att jobba eller praktisera på en tidning får ni gärna dela med er av era erfarenheter. Eller om det bara finns någon som kan tipsa om vad man ska tänka på när man söker praktikplatser är det också välkommet!
/Frida

Paris vs New York

Det här är en gammal pärla som jag hade glömt bort, tills jag såg den på niotillfems blogg lista. (som emma redan nämnt) Så roligt att återupptäcka bloggar man tycker om, men tappat bort! Det är en rolig och kreativ blogg som beskrivs så här:
"A friendly visual match
between two cities told by
a lover of Paris wandering
through NewYork.
Details, clichés,
contradictions :
This way, please."

Hoppas ni gillar den också







Det bästa är att om man hittar en favorit så går de att köpa, väldigt lockande om man har pengar...

Paris vs New York
är bloggen

/maria

Djur!

Vi har alldeles för lite djur på vår blogg tycker jag! eller... vi har kanske ganska mycket grejer om djur, men det kan aldrig bli förmycket.

Creepi Crawlies...


är en tumblr med knasiga

och roliga

och ovanliga

och ganska söta

och väldigt underliga djur

/maria

Sandras lista/Jon Rafman

Har ni sett Sandras ultimata bloggtipslista? Om inte, kolla in direkt! Jag har inte en chans att återge listan här direkt, men ni kan nog räkna med att flera av dem kommer dyka upp här på bloggen.

En av bloggarna på listan är Jon Rafman, bilder från google street view helt enkelt. Coolt koncept.




Collage ovan lånad från Niotillfem, som är gjord på bilder av Jon Rafman.

/Emma

Gaymasen

På en Peace & Love festivalen för flera år sedan sprang jag på den här killen precis innan en The Ark konsert. Användarnamn på bilddagboken utbytes och nu driver han alltså bloggen Gaymasen. Tänk om inte vi hade stött på varandra i festivalvimlet, då hade jag kanske inte kunnat tipsat er! Och det hade ju varit tråkigt, så kolla in bloggen nu!





/Emma

Move

Hittade den här videon hos Klara, kan inte annat än hålla med henne om att det är inspirerande! Och ressugen blir jag också!

MOVE from Rick Mereki on Vimeo.

 

/Emma


Julia

Idag slutade jag vid 14, det var väääldigt skönt. I morgon är jag ledig och det ska bli gött, har jobbat väldigt mycket nu de senaste veckorna. Men det är bara att tänka på pengarna som rullar in. Jag har bara fem arbetsdagar kvar så jag hinner ha någon ledig vecka innan skolan drar igång igen. Jag tycker det ska bli underbart att komma tillbaka till Norrköping, har saknat allting där jättemycket.
Jag hittade en blogg idag som skrivs av en tjej som också pluggar i Norrköping. Gå in och hälsa på hos Julia, det är en mysig blogg.















/emmy

Kräftskola

Som jag sagt tidigare följer jag Alex Schulmans blogg ganska slaviskt. Igår lade han och hans fru Amanda upp var sin kräftskola där de visar hur de äter kräftor. Sedan kan man rösta på vem som äter kräftor på rätt sätt. Jag röstade givetvis på Alex eftersom jag dyrkar honom lite grand.





Alex Schulmans kräftskola





Amanda Schulmans kräftskola


/emmy

New York state of mind

För cirka två år sedan var jag hemkommen från USA, jag hade bott där i ett år. En av de sista veckorna spenderade jag i New York och jag verkligen älskade älskade älskade staden. Det var PRECIS så som jag trodde att det skulle vara. Jag vill så gärna åka tillbaka men jag är på tok för fattig för det. Varje gång jag går in på Sandras blogg Nio till fem så blir jag lite avundsjuk. Hon har en jättebra Guide över New York som är trevlig att läsa. Men jag kan varna er för att man blir sugen att åka dit när man kikar på den!




















/emmy

Ett bra inlägg

Har varit lite dåligt med bloggandet idag, men jag tänkte bjuda på några få men mycket intressanta bilder.


En del av mitt hus.



Lite trädgård.



Min vovve som jag avgudar.



En bild som visar hur glad jag är över att jag ska upp och jobba vid 5.45 i morgon för tusende dagen i rad. Den är iscensatt.

Magasinet får inte glömmas bort

God morgon! Medan jag är på jobbet tycker jag att ni som inte redan har bläddrat igenom vårt finfina magasin kan göra det nu. Det är en order :)

Vi hörs senare

/emmy



IDEM

blog by willis

Jag vet inte om har tipsat om den tidigare, men den här bloggen tycker jag är skitrolig ibland, vissa inlägg är klockrena.

/emmy

bortglömd blogg

Förlåt! Glömde helt bort att det var jag som skötte om bloggen i helgen. Livet i eksjö flyter på bra, jag jobbar hela tiden känns det som. Längtar tillbaka till norrköping jättemycket. Ska bli så skönt att komma tillbaka. Jag ska försöka leta reda på någon rolig blogg åt er som jag kan tipsa om. Hörs snart!

/emmy

Hemma i Finland

Nu har jag precis kommit hem till Finland för två teckors semster. Har bara hunnit plocka hallon och bränna mig på brännässlor hittills. Här kommer en väldigt patriotisk bild av mig från igår när jag åkte Finlandsfärjan.



/Frida

inget internet i stockholm

väldigt dålig bloggning idag av mig, men har tyvärr inte haft något internet... Dagen har bestått av promenad runt hela söder och bad på långholmen. hoppas att alla som har fint väder har fått vara ute massor och att ni som har dåligt ändå haft en toppen dag!

/maria

Lokalresan i Östergötland

Såg att Lokalresan tagit sig ända ner till Östergötland nu, imponerande! Om ni funderar på att ta en resa på cykel genom Sverige är det här ni hittar inspirationen.



/Emma

roligheter

Hej! Har varit lite dåligt med bloggandet idag. Har jobbat hela dagen och sedan tränat lite, så nu är jag ganska slut. Om ni är uttråkade tänkte jag ge er en liten lista på några saker som går att underhålla sig med om man har tråkigt..

http://lokaltidningsbesvikelse.blogspot.com/ Har tipsat om den bloggen innan, men den är rolig!

http://blogg.aftonbladet.se/schulman Min absoluta favoritblogg. Det blir jobbigt om jag inte får läsa den varje dag, har följt honom i mååånga år.

http://www.personalitylab.org/tests/ccq_hogwarts.htm Om ni som jag är Harry Potter-nörd så kan ni gå in och testa vilket elevhem ni tillhör!

http://www.wikipedia.org/ Ibland är det roligt att gå in och slumpa "inlägg".

http://www.youtube.com/user/FistpumpsThe Hehe.. Världens bästa The Fistpumps borde spanas in tycker jag. Det är jag och min kompis som har gjort musikvideos när vi har varit uttråkade...

http://www.tasteline.com/Recept/kycklingpaj_2 Här är en god paj!

http://theark.nu/ Världens bästa grupp :) :) :) :) :) :) :) :) :)

http://www.gitsolsson.se/Resereportage/sveriges_trakigaste_stad_EKSJO.htm Min stad!


/emmy

32 Pictures You Need To See Before You Die

Medan jag är på jobbet och sliter kan ni spana in det här så länge. Det fanns några där som var lite småroliga i alla fall..




/emmy

Om

Min profilbild

Magasinprojektet

Vi är fyra bloggälskande studenter som vill lyfta fram det bästa i bloggvärlden. Här har vi samlat inspiration till vårt magasin IDEM där bloggare står bakom allt material. Vi tipsar om annorlunda bloggar och annat roligt som vi varit med om
RSS 2.0 bloglovin