En helt okej paus

Nu är jag lite busig och gör ett inlägg även att det är Emmas bloggdag. Jag sitter och skriver på min researchuppgift och försökte komma på något som kunde vara okej att pausa för. Bloggen är ju faktiskt projektrelaterat så att pausa för att skriva ett inlägg är helt i sin ordning. Tänkte bara säga att jag precis bläddrade igenom vår egengjorda testutskrift av tidningen som nu är uppe i 90 (!!) sidor, och den blir jättefin. Så tack alla fina bloggare som har delat med sig av sina fina bilder och texter! :)

Det var det jag hade att bjuda på. Det blev en kort paus, buhu! Jag antar att jag måste fortsätta skriva nu.

Tjingling!
/Emmy

Enough is enough

Hittade en mysig liten blogg, Ingrid - enough is enough.



/Emma

Hedda Selder

Idag är det verkligen sommarvärme i Norrköping! Jätteskönt efter flera dagars rusk och regn. Men nu är det dags för ett tips igen.

Hedda Selder är en bloggare som har bidragit med material till det här projektet, så tänkte bjuda på lite bilder från hennes fina blogg.



/Emma

Dinosaurier!

Både jag, Emma, och Frida jobbar på något som heter Visualiseringcentret här i Norrköping, och idag var vi därför inbjudna att spana in en ny dinosarieutställning som ska stå i Värmekyrkan över sommaren. Det var coolt på det där sättet som gamla skelett alltid är, jag är lättlurad när det kommer till sånt!



/Emma

Katastrof

HAHA! Trillade in på en rolig blogg så här på kvällskvisten. Den får tala för sig själv...

katastrofalaomslag.blogspot.com/






















/Emmy

Evelina

Vi har tipsat mycket om illustrationer här i bloggen, så nu tänkte jag bryta trenden lite. Gå in på Evelinas blogg!



"En som inte bryr sig om andra ser när vi håller hand eller när vi hånglar så vi nästan går av på mitten. Som inte hatar när jag är sur på morgonen utan istället ser det som en utmaning och varje morgon räknar hur lång tid det tar innan han får mig att le. Som vet var jag är kittlig men aldrig aldrig kittlar mig för att han vet att jag knappt kan andas då. Som säger fuck you när vi bråkar och börjar skratta lika fort som han sagt det för att det är så himla knäppt att vi skulle svära åt varandra. Som pausar mitt i min favoritlåt bara för att kunna viska i mitt öra att han tänker på mig varje gång han hör den låten. Som inte behöver dricka nio öl för att kunna säga att han älskar mig. Som låter mig ha min hand i hans ficka när jag glömt mina vantar hemma. Som pussar mig på axeln för att han vet att jag tycker att mina axlar är tomma utan hans pussar.
SOM ALDRIG BEHÖVER FÖRSÖKA FÖR HAN MÅSTE HA LEVT ETT LIV INNAN DETTA DÄR HAN LÄRDE KÄNNA MIG.

En som bara finns i min fantasi för det finns inga sådana män. I alla fall inte här. För här är jag fel. Och tjejerna med synlig spetsbh och långt, blont hår är rätt".

/Emmy


Sallad och problem med framsida..

Jag har precis ätit upp en sallad som jag köpte på ica. Den var väldigt god eftersom jag fick blanda den själv. Så nu är jag mätt och glad!
Idag är inte vår koncentration den bästa, men vi kämpar på. Jag och Maria fick lite gratis kaffe, men det var inte tillräckligt starkt för vi är fortfarande trötta.
Just nu sitter vi och klurar på hur vi ska göra med vår framsida. Det är inte det lättaste!

Tjingeling
/Emmy

till fabriken

Vi är väldigt glada över att ha med till fabriken i vårt magasin. Bloggen drivs av Niclas och han har helt otroliga illustrationer. Här kommer ett härligt bildregn:


























In och titta NU!

/Emmy

strukturera

Nu är hela projektgruppen samlad. Nu ska vi än en gång sätta oss på golvet och sprida ut alla våra papper. Vi ska vi försöka strukturera upp tidningen nu och hitta en bra ordning på allt material. De kan nog bli lite knepigt...

Slutspurt

God morgon! Idag börjar en ny och stressig vecka. På fredag har vi deadline för vårt projektarbete, vilket innebär att magasinet ska vara klart då. Vårt mål med projektet är att få tidningen tryckfärdig, vilket innebär att den inte kommer vara tryckt på fredag. Så den här veckan kommer det bli långa dagar, men det gör inte särskilt mycket för det är roligt att sitta och pilla i InDesign. Så nu ska vi köra järnet!!

/Emmy

Ytligheter

Eleonore Nygårds driver bloggen Ytligheter och är Head of Communication på Monki. Där har man så här coola konferensrum. Lite mer intressant information om Eleonore är att hon har varit ingenjör på ett kärnkraftsverk och blev Sveriges första heltidsanställda bloggare, kan bland annat läsas i den här gamla artikeln.



/Emma

Silversaga

Surfade in på Vintageportalen och kan bara konstatera att hon är bra snygg den där Jessica Silversaga (inte så konstigt med den namnet). Blir alltid lite avundsjuk på hennes snygga klänningar och röda hår.




/Emma

Johannes Pescatore

Regnigt och tråkigt ute, Johannes bilder ser väldigt inbjudande ut.



/Emma

Le panier de pique-nique

Jag lånar ett tips från Elsa för en kvällsuppdatering - Le panier de pique-nique , här hittar ni bloggen. Jag förstår inte så mycket av franskan, men ack vad jag faller stenhårt och tycker att allting blir lite coolare och finare när det är en text på franska till.



/Emma


Tovelisa

Ett till tips om  en duktig illustratör: Tovelisa, mysigt och inspirerande!



/Emma

Caroline Johansson

Godmorgon godmorgon! Då var det lördag igen, bästa dagen för långa frukostar och promenader. Idag blir det dock inget sånt för mig, pojkvännen är och spelar match i Amerikansk fotboll och själv ska jag strax åka till jobbet på Kolmården.

Nu över till roligare och intressantare saker!

Caroline bor i San Diego och gör skitsnygga illustrationer. Hon verkar inte ha uppdaterat på ett tag men det finns mycket fint i arkiven.



/Emma

Pinterest

En sak som jag tycker verkar himla smart är pinterest. Har inte testat det själv men hittar jämt fina pinterestboards hos bloggare. Pinterest är alltså en sida där man kan bygga ihop små egna boards med intressanta och fina saker, om någon har en bättre förklaring får ni gärna rätta mig!

Tänkte att jag skulle tipsa om några bra exempel, men får återkomma när jag orienterat mig bättre. Så länge kan ni spana in Annika Bäckström, som även har en fin blogg som ni hittar här och Eleonore Nygårds från Ytligheter.

/Emma

Tigerlily

De som använder blogg.se har antagligen sett veckan blogg: Tigerlily. För er andra, superfin blogg som verkligen är värd att kolla in!



Fredagshälsningar från Emma

Gulliga djur

När vi sitter och jobbar vid datorerna så glider jag oroväckande ofta över på att kolla på videos och bilder med söta djur... Så mer gulliga djur åt våra läsare tänkte jag!

Först ut har vi tumblrfavoriten Pusheen.



Daily Bunny är också en av mina ständiga favoriter.



... och då kan vi inte heller glömma systersidan Daily Otter. Skitcoola djur, när de inte sover och är söta ser de ut maffiagäng som ska spöa någon, kolla bilderna nedan så förstår ni vad jag menar!




En ganska ny upptäckt är även Daily piglet.


...och avslutningsvis en liten YouTubevideo:




/Emma

Tigeryouth

Nu är det dags för ett modebloggtips här igen tycker jag. Stephany har en rå och härlig stil -och många par shorts! Klicka på bilden eller här för att upptäcka hennes garderob och önskeoutfits.

/Frida

Rapport från magasinfabriken

Idag har vi i magasinprojektet suttit och jobbat med layouten på vårt magasin hela långa dagen. Det är sjukt hur snabbt timmarna flyger iväg när man sitter och pillar i InDesign, speciellt när man får äta Emmas kladdkaka sammtidigt! Nu har vi i alla fall skickat in en hel drös med sidor till vår handledare, så vi får se om han har några kommentarer. Deadlinen för detta projekt är 3:e juni, så vi kommer få jobba intensivt fram tills dess för att göra magasinet tryckklart. Sen tänkte vi ju fortsätta arbeta med magasinet efter det också, men då förhoppningsvis lite mer i vår egen takt.

/Frida

Finfina foton



Sitter just nu i InDesign och jobbar med väldigt vackra foton från Fanny. Riktigt inspirerande! Kika in på hennes blogg om ni vill ha mer av denna fina tjej.

/Frida

UnderbaraClara

Igår innan jag skulle gå och lägga mig surfade jag in på UnderbaraClaras blogg och möttes av ett helt fantastiskt inlägg med rubriken "Konstformen blogg". Vi i magasinprojektet har ju varit inne på det här med att lyfta fram bloggande som någor värdefullt, men vi har inte kunnat beskriva hantverket lika träffsäkert. Hon är så klok den där Clara. Om ni missat, klicka in här och läs!

/Frida

sent tips

Ett sista sent litet tips bara. Idag hittade jag den här söta bloggen, No absolute truth
Den var så trevlig att jag ville dela med mig innan det är dags för sängen.









Så nu får ni gå in på Hannas blogg och titta, själv ska jag knyta mig.

sov gott

/maria


Bio

Efter en lång dag i skolan förtjänar man att hitta på något roligt, så nu blir det nya pirates filmen med pojkvän och josse. Ska bli väldigt trevligt. Har inga jätteförväntningar, men lite rolig hoppas jag att den är. Depp brukar ju kunna lyfta de sämsta filmer!


/maria



Lite mer från magasinet

Idag har jag suttit och slitit med det här



Och nu är jag nog helt klar.. tror jag. Allt måste ju ligga absolut helt rätt, annars är jag inte nöjd.

/maria

Nedna

Som sagt är jag en galen simpsonsnörd och igår såg jag det senaste avsnittet. Ned och Edna hade en liten romans, vilket såklart är en mycket stor nyhet! Men en ännu större nyhet är att vi fanz kan gå in och rösta för hur det ska gå med deras kärleksliv!

Jag röstade naturligtvis ja till romansen, det hoppas jag att ni också gör! in och rösta nu!

klicka på bilden för att rösta

/maria

Photoshop

Jag tycker att det är väldigt roligt att fotografera och redigera bilder. Kan sitta i timmar och klura i photoshop. Så nu täntke jag tipsa om en blogg som hör ihop med moderskeppet. (ett väldigt bra ställe att lära sig grunderna i ps!)
Nämligen Sannas Photoshoprecept. Hon lägger upp "recept" för hur man gör roliga effekter i ps. Väl värt ett besök för den som gillar att redigera bilder.

Du kan enkelt lära dig att göra bilder som ser ut såhär!






(bilderna är hämtade från bloggen)

/maria

cmyk och dpi

Här sitter man och gör om alla bilder för tryck, det tar sin lilla tid. Kanske inte världens roligaste uppgift. Vi har ju en hel del material att arbeta oss igenom. Tur att man har så bra sällskap när man jobbar!




Här är ett uppslag som frida håller på att arbeta med, det är en del i serie och kommer från bloggen xvii

/maria

Blogg

Den här sköna bloggen råkade jag trilla in på idag, så roligt när man hittar små pärlor. Hur mycket jag än gillar bloggar måste jag erkänna att långt ifrån alla är bra, men desto roligare när man hittar en lite egen!









Gå in hos anorak city sjukt snygga bilder och en najsig känsla

/maria

Typsnitt

Hade glömt att det var jag som blogagde idag, oops... Tur att de andra kommer ihåg sånt. Men nu har vi bestämt hur rubrik och brödtext ska se ut! jag känner mig väldigt nöjd med beslutet måste jag säga. Ni ska få se hur det ser ut väldigt snart! lite fina blommor under tiden.



/maria

Quietland

Hittade den här bloggen idag via startsidan på blogg.se

Quietland

Förutom kokosnöts-pysslet fanns det mycket annat fint också. Bland annat roliga pysselprojekt, och generöst med länkar till var hon hittat sina pysselidéer. Sånt gillar vi!

Missa inte heller shopen med hennes smycken.





/Emma

Tidningsmakeri

Idag har vi trixat och fixat med allt möjligt, bland annat layouten. Då kan det se ut så här, vi gillar att skriva ut papper på det vi arbetar med och lägga ut det på golvet. Lättare att få lite perspektiv och inspiration då. Har ni några tips på hur man kan hålla kreativiteten igång?




/Emma

Utsikt

Inte de bästa bilderna, men tänkte att det kunde vara trevligt att se lite av var vi hänger och arbetar. Vår utbildning har ateljéer och datasal högst uppe i Kåkenhus på Campus Norrköping. Och därifrån har vi bland annat den här utsikten över Motala ström och Visualiseringscentret!



/Emma

Asdrid

Fick ett tips av Isabelle om den här bloggen, Asdrid, som nyligen varit på både USA rundtur och i Krakow. Resebilder är, som några kanske börjat märkt, mina favoriter!

Så kolla in Asdrid!




/Emma

Dos Family

Godmorgon godmorgon!

Personligen gillar jag att läsa inredningsbloggar, och det har vi inte tipsat någonting om än så länge. Så dagens första tips får bli Dos Family. Bloggen drivs av Isabelle (som jag tror många känner igen från Äntligen Hemma om jag inte minns helt fel) och Jenny.

Trots att bloggen som sagt handlar om inredning, pyssel och familjeprojekt så gillar jag den verkligen. Färgstarkt är ledordet! Särskilt gillar jag något som heter Dos Visit, små inredningsreportage hemma hos coola människor.


Och även om det är väldigt avlägset med egna barn, hur cool är inte dräkten på bilden nedan?





/Emma

Kvällens bloggtips

Om ni letar efter en trevlig kvällssyssla så kan ni spendera en del av kvällen med att gå in på Elin Sandströms blogg och kika runt lite. Grymt duktig!













/Emmy

Konsten att undvika bra väder

Himlen höll på att spricka upp innan så jag bestämde mig för att dra ned mina persienner så det skulle bli mörkt och på så sätt kännas som att det var dåligt väder ute. Man kan faktiskt lura sig själv ibland. Nu vågade jag i alla fall kika ut och det är ganska molnigt och det verkar blåsa en del så nu kan jag nog ha persiennerna uppe, är skönare att skriva i dagsljus!
Just nu skriver jag om de fem faktorer som avgör hur lättläst en text blir. Det är typsnitt, bokstavsstorlek, radlängd, radavstånd och tryckkvalité. Jag tror faktiskt att jag börjar bli lite klokare på typografi nu. Förhoppningsvis kommer det synas i vårt magasin.

/Emmy

Tovelisa

Jag snubblade in på en (för mig) ny blogg för en liten stund sedan, och jag tänkte dela med mig direkt. Tovelisa gör gulliga illustrationer, som hon också trycker upp på tyg och säljer som bland annat necessärer. Så in och kika direkt!













/Emmy

Skratta högt

Haha! Tänkte bara dela med mig av en rolighet. Det här inlägget fick mig att skratta högt för mig själv alldeles nyss, och det är inte första gången HanaPee fått mig att skratta!


En liten förhandstitt..

/Emmy

Pluggdag

Ännu en måndag är här, och då är det som vanligt min tur att blogga. Så jag ska försöka underhålla er så bra jag kan idag. Det verkar inte vara jättebra väder i Norrköping idag, och det är jag faktiskt lite glad över. Jag har alltid väldigt svårt att sitta inne när det är soligt. Idag måste jag verkligen sitta inne och skriva effektivt, och det kommer gå mycket enklare om det inte är någon sol som lockar!

/Emmy

homer

På det hela har det varit en väldigt trevlig vecka, ganska fint väder, trevliga människor, projektet flyter på jättebra och så gick ju jorden inte under heller. Det är ganska najs. Nu ska det hela firas med lite simpsons, för jag är en av världens största simpsons nördar.



/maria

Tre



Gridsystem är det bästa som finns när man arbetar med layout, jag jobbar för tillfället med 9x9. Vi försöker tänka på optiska mittpunkten och tredjedelar och allt det där, men det är inte det lättaste. Fast när vi har ett färdigt magasin så kommer det vara värt besväret!

/maria

Söndag

Söndagar är enligt mig den ultimata slapp dagen, man ska inte göra någonting viktigt och knappt gå utanför dörren. Synd bara att det inte blir så idag. Här ska tvättas, pluggas och fixas istället. Fast sånt måste ju göras det också, kommer nog att känna mig väldigt nöjd sedan.

Gårdagen blev super trevlig och så där alldeles lagom som vissa kvällar bara blir. Det är så härligt att man kan vara ute och hänga utan att frysa ihjäl. Någon annan som också verkar ha haft en trevlig kväll är bloggaren YULIA. Rekomenderar varmt ett besök på hennes trevliga blogg.





/maria

Drinkar och vita gardiner

Ikväll är det springbreak, en fest på vårt kårhus som säkert blir jättekul. Men innan vi drar dit så ska det komma lite folk hem till mig och dricka några drinkar och ha det allmänt trevligt. Jag har nämligen köpt mig en iskross som måste invigas! Nu håller jag tummarna för att kvällen blir lika trevlig som gårdagen.

Här är ett fint inlägg från en annan bloggare som också deltar i magasinprojektet. Här kan man se vältagna bilder från en ung fotograf.



Jenniesmithphoto är bloggen!

/maria

modebloggar

Vi har verkligen inte tipsat om så många modebloggar här på magasinprojektet. Därför tänkte jag lyfta fram tre tjejer som jag tycker har rätt stil och bra bloggar.

vanillascented


modellbloggen


Gillofilippa



/maria

Andra snygga magasin








Det finns så många snygga magasin och massor av olika stilar. Här är några som vi gillar.
Tryck på bilderna för att komma till hemsidan.. typ..

/maria

En blogg

Igår när jag var på tårtkalas fick vi en bål med jordgubbar och det var så galet gott! Jordgubbar kan vara det godaste som finns. efter smultron.
När jag hittade det här inlägget hos trashpower så kände jag att jag ville dela med mig lite till alla andra jordgubbstokar.













Trashpower är en av de bloggare som kommer vara med i magasinet och det är vi väldigt glada och stolta över!

/maria

Lördagar



Jag älskar att vakna tidigt på lördagar, gå upp och städa undan lite i köket, fixa en mysig frukost och göra allt i lugn och ro. Men det absolut bästa med lördagar är att lyssna på spanarna i P1, det har gjort  sen jag var liten. Det är världens trevligaste samtalsprogram där en charmig liten panel disskuterar framtiden. Dessutom är sveriges bästa radiopratare Ingvar Storm programledare. Det är nog mest jag och pensionärer som tycker om det, men det är inte riktigt lördag om jag inte får lyssna på spanarna.

/maria



tårta, grill och rosé

Ren duschad och klar, nu ska jag hem till en vän som fyller och fira honom med tårtkalas och presenter. Sen ska vi vidare på stor grillfest med massa folk från programet och en hel del andra skulle jag tro. Vad som händer sen får vi se. Hoppas att vädret håller i sig så man kan sitta och dricka rosé i solen.





Önskar alla en rolig och lite smått galen majkväll ute i det gröna.

/maria

det där med att städa

jag tycker om när det är rent, men städa är ju ändå det tråkigaste som finns. När damsugarpåsen dessutom är full precis när man ska börja blir man ju lite irriterad. INTE OKEJ.
jaja, nu kan jag ju alltid pusha fram det till imorgon istället. Toppen! Nu är det duschen som gäller!
Här är en skön blogg, som passar asbra om man vill fredagspeppa lite.














Gå in hos rosagabriela du blir inte besviken!

/maria

blogg tips

Ramlade in här alldeles nyss. Tycker vi har haft lite för många gull bloggar (även om jag tycker väldigt mycket om dem också!) så nu rekomenderar jag något lite annorlunda. Tyvärr var det inte riktigt tydligt vad den hette, men jag chansar på att det är som i adressen robotbandet







Massa najsiga bilder, tavlor och illustrationer. Enjoy!

/maria

Vad är magasinprojektet?

Eftersom vi har lite nya läsare här på bloggen, tänkte jag att det kunde vara bra att förklara vad magasinprojektet faktiskt är.

Vi är fyra studenter vid linköpings universitet som under vårterminen arbetar med ett projekt som kretsar kring ung svensk identitet. Bloggen, menar vi, är att sätt att utrycka just detta och är idag ett stort forum för kreativitet och konstnärlighet. Vi upplever inte heller att bloggen får det erkännande som den förtjänar och vi vill därför lyfta fram de talanger som finns bakom bloggarna.

För att göra detta har vi valt att göra en utgåva av ett magasin, där allt material är från bloggare. På det sättet testas bloggformatet i ett nytt sammanhang, något som ger möjlighet för människor att upptäcka bloggen. Eftersom projektet är grundat i universitet drivs det inte av vinstsyfte, vi vill helt enkelt bara visa andra hur bra bloggar kan vara.

Arbetet har fram tills nu gått ut på att kontakta olika relativt okända bloggare för att se om de är intresserade av att vara med. Vi har fått väldigt många positiva svar, vilket vi såklart tycker är jättekul. Just nu har vi börjat sammanställa det material vi fått in och fokus ligger nu på layout och tryck. Förhoppningen är att ha ett tryckfärdigt magasin inom ramen för vårterminen. Det långsiktiga målet är att skapa ett magasin som når ut till så många som möjligt.

Vi vill tacka alla fantastiska bloggare som hjälper oss att genomföra projektet. Det skulle ju aldrig bli något magasin utan er hjälp.

/maria

Helg

Vi på magasinprojektet har ett rullande schema för vem som bloggar på helgen, och nu är det min tur. Känns nästan lite nervöst, men det kommer nog gå bra.
Målet för dagen är att lära sig lite mer om indesign, som tur är så har jag en pojkvän som är duktig och som orkar sitta och lyssna på dumma frågor en hel dag. Det är dessutom han som har gjort designen på vår blogg, fast jag fick välja färg!
Dessutom måste jag verkligen städa, här ser ut som skit. Dammet har tagigt över lägenheten...
Nu blir det lite skrivande på uppsats tills pojkvännen har bestämt sig för att vakna.



En gammal bild från ett möte, nästa har vi på tisdag.

/maria

Saga Bergebo

Nu vill jag tipsa om den charmiga illustratören Saga. Hon är en av alla duktiga illustratörer som ska vara med i vårt magasin. Här kommer lite smakprov från hennes blogg:






/Frida

Typsnitt

Det här med typsnitt är ju också en hel vetenskap när man ska göra ett magasin. Vår favorit för dagen ser ut såhär och heter xctasy sans RR light:




/Frida

namnförslag



Sitter och jobbar på magasinet nu och konstaterar att vi fastnat för namnet:

Idem


Vad tycks om det? Som namn på magasinet alltså.


/Frida

hellobenjamin



Nu vill jag tipsa om bloggen hellobenjamin skriven av underbara Jennifer. Enligt henne själv kan man hitta följande i bloggen:"små funderingar, fin litteratur, vinkvällar, pojkar med lockigt hår, kattkärlek, pangkakskalas, de finaste sagorna, musik som får en att rysa av välbehag, raggsockor, fantasifoster, kärleksförklaringar & en massa små anekdoter om min tillvaro." Själv skulle jag beskriva det som en väldigt familjär och mysig blogg. Kika in vettja!


/Frida

God morgon!

Idag ska magasinprojektet gå på föreläsning för ovanlighetens skull. En föreläsning om utställningsmediets historia, kanske inte jätterelevant för vårt projekt just nu, men alltid kan man lära sig något inför framtida projekt. Efter det ska vi naturligtvis fortsätta pyssla med vårt magasin. Hoppas inspirationen och indesign är på vår sida idag. Tänker återkomma med printscreens under arbetetets gång och mer bloggtips förstås! Hörs!

/Frida

kvällen

Nu ska jag iväg till lite vänner och sen ska vi gå på en sittning. En sittnin är en relativt organiserad middag för studenter, eller det brukar börja organiserat. Fett kul ska det bli i alla fall, alltid najs att hitta på något roligt mitt i veckan också. Den blir så lång annars.
I kväll är det också krav på helsvart klädsel, önskar lite att jag hade signes klänning ikväll. jaja...



/maria


Bara ett till

Nu råkade jag snubbla över en blogg som jag gillade på en gång, så jag måste bara tipsa lite till.



Jag är lite galen i fina illustrationer och när man hittar någon som är så här duktig måste man dela med sig.
Gå in på kreativitet och kolla runt lite!

/maria

ett magasin... nästan





Nu tar det sig. det är ju inte klart på långa vägar, men det känns som en väldigt bra början. Tack alla snälla och duktiga bloggar som hjälper oss göra det här magasinet, vad skulle vi göra utan er?

/maria

rebecca och fiona

Har ni sett att rebecca och fiona bloggar på rodeo?











Vi brukar ju inte tipsa om så här stora bloggar, men jag tycker de är så jävla sköna så jag gör ett litet undantag. Kolla in deras blogg här

/maria

Lunch

Vi kör arbete över lunchen. Det blev bara en banan och en yoghurt, så kan det gå när man är fattig student. De andra sitter och bråkar med indesign, det programet är inte det lättaste, själv tar man det lite mer chill och kollar på bloggar. Det är ju faktiskt en del av projektet det också

/maria

Tidning på golvet

Nu sitter hela gruppen på golvet och lägger upp layouten för vårt magasin. Massor av papper överallt, känns lite som när man var liten och pysslade.
Vi har så mycket fint material och allt fungerar så bra ihop. Det här kommer bli ett toppen magasin!







De här är bilder från ulicam som ska vara med i vårt magasin, hon gör alltid så fina grejer.
Nu blir det lunch!

/maria

God morgon!

Idag var det så där löjligt lätt att gå upp, men såklart lyckas jag ändå bli sen. vet inte hur jag gör. Sitter och snabb äter lite frukost framför datorn, det blir alltid en activia på morgonen. Det tycker min mage om! Fast om man inte sk ata hänsyn till magen så tycker jag bättre om frukostar som ser ut såhär!



Ojoj nu kommer jag bli sen till mötet med resten av magasinprojektet, dåligt dåligt

/maria

Nevnarien

Tänkte att det kanske finns någon mer därute som har slitit sitt hår och försökt lära sig att fotografera med systemkamera, förutom att öva öva öva så finns det otroligt mycket bra tips att hitta på bloggar.

Nevnarien är säkert ett känt namn för flera av er, men för er som missat den här 22 åringen från Jönköping är det bara att kolla in hennes blogg.

Fina bilder, illustrationer och tips på allt som berör fotograferande och redigering!



/Emma

Dagens möte

Idag har vi suttit och pillat lite i photoshop och indesign. Sakta men säkert lär vi oss mer och mer. Blir i alla fall väldigt inspirerade av att få jobba med era fina texter, foton och illustrationer!
/Frida

Beatas bilder

Om man gillar pastellfärger, pyssel, hemmagjorda smycken och fotoprojekt ska man verkligen kolla in Beatas bilder.





/Emma

Berättarministeriet

Fick nyss ett tips från en vän om ett projekt som verkar så himla bra. Så vill jag såklart tipsa er också!

Idag genomförs Barnen tar ordet via Berättarministeriet - "Den 17 maj tar klass 6B från Hovsjöskolan över närmare 100 bloggar, twitterkonton och Facebookstatusar. Artister, skribenter, tv-profiler, modebloggare och andra människor upplåter sitt utrymme, sina omkring en miljon läsare, till 20 elever från Södertälje. Detta för att manifestera idén med Berättarministeriet: att ge barn och unga en röst. Och någon som lyssnar."

Gå in på Berättarministeriet för att se vilka bloggar som klass 6B har tagit över idag!

/Emma

My cuppa tea

Godmorgon allihopa! Tänkte inleda dagen lugnt med att visa vad jag dricker mitt te ur just nu.

Perfekt för en te-nörd som mig, och om man är för trött någongång för att veta hur starkt te man vill ha finns ju colour matching guide. Briljant!



/Emma

Länkregn

Hej allihop! Spinngen gick bra, men jag är ganska seg i benen just nu!
Ikväll tänkte jag gå lite wild and crazy och göra ett annorlunda bloggtips. Jag tänkte att jag slänger ut en massa länkar till en del av dem som har kommenterat här i vår blogg. Vi uppskattar er feedback väldigt mycket!

http://nighttales.net/

http://vargdrommar.blogspot.com/

http://moodfortotalwar.blogspot.com/

http://hornsgatanminauorta.blogspot.com/

http://rosettflickan.blogspot.com/

http://lillavalpen.blogg.se
/

http://sheilastyle.blogg.se/

http://espot.blogg.se/

http://fotojelly.blogg.se/

http://rebeccaharkonen.blogg.se/

http://claudialovgren.blogg.se/

http://liftup.blogg.se/

http://streetstylegbg.blogg.se/

Så, det var lite länkar till de som har kommenterat de senaste inläggen. Så in och kika :)

/Emmy

Hjälp oss i vår jakt

Nu ska jag alldeles strax springa iväg på ett spinningpass. Om jag skriver något konstigt sedan kan det beror på att jag skakar lite, brukar kunna bli så.
Under tiden får ni jättegärna komma med lite bloggtips, vi är hela tiden på jakt efter nya och fina bloggar. Så hjälp oss gärna med vår jakt :)

Så länge kan ni titta på lite bilder från nio till fem. Jag blir lite avundsjuk. Jag vill också ha mysiga picknickar i New York!










/Emmy

Plugga plugga plugga

Nu har jag precis ätit lite lunch, det blev fajitas idag, mycket gott! Nu ska jag begrava mig bland mina böcker om layout och typografi. Jag måste skriva skriva skriva så jag har en massa sidor att skicka in till min handledare i morgon. Det finns väldigt många olika begrepp och tips att ta till sig, så det är lite knepigt men det ska nog gå vägen.

/Emmy

Arvida Byström

Nu var det dags för ett litet bloggtips igen, som ni faktiskt verkar tycka är riktigt roligt att få!
Idag vill vi tipsa om Arvida Byström. Hon har en blogg som vi tycker står ut i mängden. Så in och titta nu nu nu!











/Emmy

Breakfast all day, every day!

Då var en ny vecka här. Veckorna bara springer förbi och snart kommer terminen vara slut. Den kommer nog som vanligt ta slut lite för snabbt. Det är ju så mycket som ska hinnas med innan vi slutar. Vi har ju ett helt magasin att göra! Men det ska nog gå vägen.
Just nu sitter jag framför Vakna med The Voice och äter frukost. Sedan ska jag ta ett nytt tag i min researchuppgift. I morgon kl 12 ska vi skicka in en ganska klar version till vår handledare så idag får jag slita.





Min frukost är inte riktigt lika fin som den här ovan. Om ni vill se en massa fina frukostbilder ska ni gå in på 365 days of breakfast. Där vimlar det av mysiga frukostar i alla slags former.

/Emmy

HEJA SVERIGE!

Igår var det Eurovision men idag händer något som väger lite tyngre enligt mig. Det är final i Hockey-VM och Sverige är med! Så nu ska jag försöka stödja dem genom TV-rutan. Vi får väl se hur mycket jag kan hjälpa till..

Vi får se om detta blev veckans sista inlägg. Om jag snubblar över någon fin blogg nu ikväll så kanske jag slänger in ett litet tips. Annars hörs vi i morgon!

/Emmy

Layout

Just nu sitter jag och läser i boken som jag skrev om här. Den är verkligen lättläst och enkel. Jag läser för tillfället om layout och ska försöka hitta lite bra information som kan hjälpa oss i utformningen av vårt magasin. Det finns många olika saker som vi måste tänka på. Vi strävar efter att få en enkel och stilren layout som inte tar fokus från de fina bilder och texter vi har samlat in.

/Emmy

AF APEL

Idag vill jag tipsa er om bloggen Af Apel. Där hittar ni både fina bilder och texter. Till exempel den här

Så in och kika nu nu nu!




/Emmy

VECKOSLUT

Nu var det söndag igen, veckorna bara rusar iväg. Gårdagen var jättemysig. Vi drack margaritas framför Eurovision. Sverige kom ju trea, inte dåligt, inte dåligt alls.
Just nu sitter jag och äter frukost framför min vännerbox, en bra start på dagen. Nu ska jag strax börja kika runt på en massa bloggar så jag har något att tipsa er om sedan. Hjälp gärna till! :)
Ha en bra dag!

/Emmy

Eurovision

Nu ska jag bege mig till några kompisar för att en liten drinkkväll framför Eurovision. Det kommer nog bli en väldigt mysig kväll. Hoppas ni får en kul kväll allesammans! :)
Vi återkommer i morgon för nya bloggtips!

/Emmy

Bloggtips

Hej på er! Jag tänkte färgylla er lördag med ett till bloggtips. Jag tycker att ni borde gå in här och kika. Då kommer ni till Cornelias blogg som jag tycker är vacker och mysig.














/Emmy

DAGENS BLOGGTIPS

Idag tycker vi på Magasinprojektet att ni ska ta och kika in på Elinkans blogg. Det finns många fina outfitbilder att titta på :)













/Emmy


Lördagsfin

För er flickor som vill bli lördagsfina så såg jag precis att Underbara Clara tipsade om en enkel och fin frisyr för de med lite kortare hår. Vill ni se hur det går till så ska ni gå in här och kika!







/Emmy

God morgon

God morgon alla fina läsare!
Idag har jag bestämt mig för att jag får leva lite på den "duktighet" jag utförde igår, så jag tar det lite lugnt idag. Jag ska fixa lite småsaker, och sen ska jag träna. Ikväll blir det lite drinkmys framför Eurovision tillsammans med Maria och några andra vänner. Plugget skjuter jag upp till imon. Det blir nog en bra dag det här :)

/Emmy

Myskväll

Nu har jag några kompisar hemma hos mig. För tillfället tittar vi på Så ska det låta, och sen ska vi filmen The Prestige. Jag har inte sett den innan. Är den bra? :)













/Emmy

LUFTRUMM

Vi på Magasinprojektet tycker om att ge tips och dela med oss av andra fina och inspirerande bloggar.
Gå in här och kika :)














/Emmy

BLOGGKALAS

Kalas är alltid roligt att få gå på, men om ni inte har blivit bjudna på länge så kan ni kika in hos Emmy. Alla är välkomna på hennes bloggkalas. Detta är en blogg som jag själv följer. Den är mysig och fin :)










/Emmy

Tidskriftsdesign

Den här boken har jag nu hämtat ut på stadsbiblioteket. Jag tror faktiskt att den kommer leva upp till mina förväntningar. Förhoppningsvis kommer den att hjälpa oss att göra en superfin tidning åt er!
Klockan är bara 12 och jag har redan hunnit med en hel del idag. Jag var nära på att börja intala mig själv att jag nog hade fyllt min duktighetskvot för idag, men jag borde faktiskt skriva lite på min uppgift. Så nu ska jag äta lite lunch och sedan börja plugga. Efter det tar jag en välförtjänt (intalar jag mig) helg :)






Tidskriftsdesign av Eva Jais-Nielsen

/Emmy


Leka viktig

Nu sitter jag på universitetsbiblioteket och ska strax bege mig härifrån. Jag har hämtat ut några böcker som jag har reserverat till min researchuppgift som vi skriver parallellt med vår produktion (magasinet). I min researchuppgift skriver jag om layout och typografi. Det ska hjälpa oss i utformningen av vår tidning så att den ger rättvisa åt alla fina texter och bilder vi har samlat in.

Nu ska jag vandra vidare mot stadsbiblioteket här i Norrköping. Jag har reserverat en bok där som verkar mycket lovande. Jag ska också leka viktig och hoppa in på banken och sätta in lite pengar.

Ha det bra!
/Emmy


FREDAG

Hej på er allesammans!
Äntligen är det fredag igen. Det är utan tvekan min favoritdag. Jag får alltid en så härlig känsla i kroppen. Det är något speciellt att veta att man har hela helgen framför sig.
Idag ska jag försöka ha en effektiv dag. Jag ska plugga en väldans massa, gå till biblioteket och hämta ut reserverade böcker, och sedan ska jag gå till banken. Ikväll hoppas jag att jag belönas med lite mysig filmkväll :)


Jag kickstartar med min favoritfrukost. Fil med hemmagjord müsli, kaffe, juice och ett kokt ägg. Frukosten är mitt favoritmål :)

Hoppas ni får en härlig fredag!
/Emmy

Ommwriter

Någon som testat den ytterst minimalistiska ordbehandlaren Ommwriter? Annars känner jag att jag själv får göra det och återkomma med en recension. Just nu är jag berädd att testa det mesta för att hitta motivation till uppsatsskivandet. Det avskalade borde ju hjälpa en att hitta fucus, men man vet ju aldrig, plötsligt fungerar det omvänt och man blir helt stressad istället.

Tidigare nämda Karin skriver i alla fall följande:"Om jag omöjligt kan koncentrera mig då jag skall skriva en längre text, är Ommwriter alltid lösningen med sina meditativa klick och ljudmattor och avsaknaden av störande element." Låter ju lovande!
/Frida

ett tips till

Ville bara tipsa lite mer om en riktigt bra blogg







Det här är bilder från hunnds blogg, hon är en väldigt duktig fotograf som alltid lägger upp spännande och mystiska bilder

/maria

twitter i vårsolen

För dig som twittrar, följ oss!

Karkki

Finlandssvenskan Karin är för mig verkligen en förebild när det kommer till kreativa mångsysslare. Förutom den inspirerande blogg http://karin.ratata.fi har hon bland annat gett ut boken loppisfynd, driver den snygga bloggtjänsten ratata.fi och matbloggen spontana smaker tillsammans med sin man. Karkki är förövrigt finska och betyder godis, ett namn hennes blogg verkligen lever upp till! Jag får i alla fall aldrig nog av hennes pastellfärgade loppisfynd, varvat med recept och äventyr i södra Finland.
Lite smakprov:
/Frida

uppsatstorsdag

Idag sitter vi i magasinprojektet på egna håll och försöker knåpa på våra researchuppsatser som vi skriver parallellt med detta projekt. Får dock erkänna att det inte riktigt är lika roligt att skriva uppsats som att blogga, läsa era fina bloggar och gå igenom mail från alla positiva som vill bidra till projektet. Vi får verkligen en kick av alla er som gillar vår idé! Tack så mycket!

Nu ska jag försöka gotta ner mig i diverse teorier om vad bloggen kan betyda för ens identitet. Hej så länge!
/Frida

efter sol

Så härligt väder idag! vi fick lite tid ute i alla fall. kvällen ska nu spenderas med att grilla hos vänner och bara slappa, ibland får man faktiskt unna sig själv det.
Vi ska bara grilla korv, men något sånt här hade jag inte tackat nej till



För att hitta recpetet på grillad marulk och massa andra goda saker får ni gå in på min personliga favorit blod,svett och svartpeppar

/maria

lunch

Tillslut fick man komma ut i solen på en liten lunch. Känns som att man måste ta till vara på de fina dagarna, man vet aldrig hur många det blir.



Nu är det mer mailande som gäller, vi hoppas på många fler positiva svar

/maria

andra mötet

Andra mötet avklarat, nu kan vi nog börja jobba lite med layouten. jaja nu ska vi maila fler fina bloggare

/maria och emmy

ett möte

Ett möte klart, nu är vi snart redo för nästa! Fast egentligen vill man bara ha det så här mysigt ute i det fina vädret.













Gå in på the private life of a cat om du också bara vill ut i solen

/maria

tidigt

ojoj vad konstigt det är att gå upp innan nio, inte alls van vid det. Nu är det bara att skynda sig på med kläderna och iväg på möte. Tur att det är så grönt och fint överallt i alla fall..



/maria

Oh mon dieu!

Vi håller just nu på att gå igenom de bloggar som tackat ja till att medverka ännu en gång, så att vi inte missar något!

Det här med urval är supersvårt, det finns så mycket vi vill ha med. En blogg som har så mycket fina saker att vi får beslutsångest är ohmondieu som skrivs av Frida Stenmark. Här är ett litet smakprov:




/Emma

Full rulle

Idag har det varit full rulle hela dagen med projektarbete, lunchföreläsning och en intervju med LinoPressen.

LinoPressen är en nättidning som görs av studenter på Universitetet, så vill man ha koll på vad som händer i främst Norrköping kan man ta sig en titt där. Kanske något för den som har funderar på att börja plugga vid Linköpings Universitet? Lägger självklart upp en länk när artikel om vårt projekt publiceras.


Tekniska problem på lunchföreläsningen




SKUM, sektionen för Kultur, samhälle och mediegestaltning, var anordnare av lunchföreläsningen



/Emma

EMMA WATSON

Idag vill jag tipsa er om en av Devotes bloggare. Emma Watson driver en fin och stilren blogg som innehåller mycket bilder och korta och fina texter, till exempel den här:

"Eller den gången vi låg tre stycken i en säng på en fest. Alla med helt öppna hjärtan. En vars flickvän var iväg på en två månader lång resa, den andre vars pojkvän gjort slut efter ett långt förhållande och den tredje som blivit utsatt för otrohet. Och så låg vi där. Pratade om hur ont livet gör och hur miserabla stunder det finns. Och i all misär och sårbarhet fanns det ju något fint. Såna stunder man önskar att man hade på film och kunde kolla på ibland."





In och kika :)

/Emmy

Måndagmorgon

God Morgon!
Ny vecka och nya tag. Förra veckan var alldeles för lite plugg och för mycket festligheter. Så idag fick min klocka ringa vid 8.00 även att jag inte har någonting planerat. Jag har ätit lite frukost så nu ska jag försöka hitta lite motivation till att plugga.
Titta in här lite senare så ska ni få ännu ett tips på någon finfin blogg. Ni får jättegärna komma med tips på en blogg,  något specifikt inlägg eller en vacker bild. Det går alldeles utmärkt att tipsa om sin egen blogg :)

/Emmy

Det här med namn

Vi i magasinprojektet har funderat lite fram och tillbaka över vad vårt magasin ska heta, men ännu har vi inte kommit fram till något som känns helt rätt. Så nu undrar vi helt enkelt om ni har några förslag. Vad tycker du att vårt magasin borde heta? Kom med förslag här eller maila oss på [email protected]!

/Frida

Kaninnos

Denna soliga vårlördag vill jag tipsa om bloggen http://www.djungeltrumman.se/registration. Där kan du bland annat hitta foton av vackra människor och ludna kaniner! Helt i min smak.
/Frida

Stina

Stina representerar en målgruppsbeskrivning vi gjort. Naturligvis vill vi nå andra än Stina också, men vi tänker lite på henne när vi gör tidningen. Något vi borde tillägga?
/Frida

Acne paper





Igår hade vi ett möte och tittade på olika layout möjligheter. Det finns så många olika stilar som är snygga, vet inte hur vi ska kunna bestämma oss för vilka typsnitt vi vill ha. Däremot är vi ganska överrens om att vi vill ha en stilren look, som låter bloggmaterialet skina. Acne paper har ett utseende som vi gillar, textspalter är ju ruggigt snyggt!

/maria

kallhudochspets

Idag vill jag tipsa om fina Matildas blogg, som hon själv tipsade oss om här i veckan. Så här beskriver hon sin blogg:"Kall hud och spets är en design och sömnadsblogg som fungerar lite som ett inspirationsforum. Här visar och skriver jag om sådant jag själv skräddat och knåpat ihop, och om saker som skulle kunna vara de finaste i världen. Kall hud och spets, bland annat." Vi tackar Mathilda för tipset och uppmanar er andra att inte tveka att tipsa oss om era bloggar!


/Frida

Ett litet tips

När man suttit framför datorn en hel dag blir man väldigt trött i huvudet, då kan man behöva lite ny inspiration och något som muntrar upp. Idag vill jag tipsa om en trevlig blogg som är perfekt om man behöver en liten kreativ push. Här bjuds på fina illustrationer, foton och små livsberättelser.









Titta in på monkinodraw för att se mer.

Själv ska jag snart ut i det inte så roliga vädret, men hoppas att kvällen blir bra ändå. Sällskapet är garanterat bra i alla fall.

/maria

Att göra


Nyvaken och motiverad, idag har jag massor av roliga saker att göra.
Jag ska:
Leta inspiration till utformningen av magasinet
Fixa lite knasigheter på bloggen
Rita klart en bild till projektet
Försöka knopa ihop en liten affisch
Fixa en dropbox till projektet
Och på kvällen blir det stor grillfest!

Vill verkligen hinna med allt, men känner jag mig själv rätt kommer jag missa minst två saker. Jaja, nu blir det frukost istället, för det måste man ha i magen om man ska orka jobba!

/maria

Frukost



Idag körde vi frukostmöte på Espresso House, kan varmt rekommenderas istället för att sitta inne i tråkiga skolmiljöer när man ska försöka tänka kreativt.

/Emma

Kuddkrig och museum

Hos Rasmus Keger hittar man massor av bilder från New Yorks gator. Kuddkrig har aldrig sett så roligt ut.



Från det här inlägget.



Jag älskar museum, så var tvungen att slänga upp två bilder från American Museum of Natural History från Rasmus blogg också. Även Niotillfem har varit där, för den som vill se fler bilder.

/Emma

Matinspiration

I helgen har jag varit i fina Lund och firat Valborg. Det var mitt första besök i staden, och jag blev långt ifrån avskräckt! Vi jättetur med vädret, så vi kunde sitta ute i solen och mysa hela dagen.
Jag har varit ute och rest väldigt mycket de senaste veckorna, så nu känns det skönt att jag ska vara kvar i Norrköping ett tag. Något som kan ses som både en nackdel och fördel med att bo själv är att själv ansvara för maten. När jag var hemma under påsken blev jag som vanligt bortskämd. Mina föräldrar serverade hemlagad och jättegod mat varje dag. Men jag tycker ändå att det är väldigt skönt att själv kunna bestämma vad man ska äta, och speciellt när. Jag älskar att hitta inspiration på internet, och gärna från bloggar. En blogg som jag nyligen hittade är Helenas. Mat är något som kan vara väldigt svårt att ta bilder på, men jag tycker att hon gör det bra, samtidigt som hon delar med sig av en massa recept!







/Emmy

Tidningar



När vi inte letar efter fina bloggar så kollar vi på snygga magasin. Här är ett som heter sova och som är min inspiration för dagen.

/maria

Toppen



Nu mailar vi bloggare för fullt och vi har fått flera positiva svar redan! Känns som att det här kan bli ett riktigt bra magasin.

365 days

Här i Norrköping hänger regnet i luften och det är ganska kyligt, men vad gör det när det nu är maj och man vet att snart är det varmt och skönt. Egentligen tycker inte jag att sommaren är den absolut bästa årstiden utan uppskattar våren och hösten mer. Min skräck för getingar övervinner oftast glädjen att kunna sitta utomhus och äta, men just nu är jag trött att frysa och älskar att det inte är kolsvart tre på eftermiddagen.

Nog om mina årstidsfunderingar och lite bloggtips istället, 365 days av systrarna Mira och Thilda hör väl till kategorin modebloggare, och det har det varit lite dåligt med i de senaste tipsen. Så här skriver de på bloggen om sig själva:

"Vi tyckte att namnet passade hemskt bra till vårat koncept eftersom nästan alla våra bilder är tagna i olika miljöer och en stor del utomhus - vi lever och fotar mycket efter naturens lagar. Våra bilder handlar inte enbart om mode utan vi vill utnyttja och låta oss inspireras av de häftiga miljöerna som vi omges av. Att utnyttja de 365 dagarna som det är på ett år och fånga typiska känslan för varje årstid är ett av våra mål, huruvida vi har lyckats med det eller inte får ni avgöra!"




/Emma

Om

Min profilbild

Magasinprojektet

Vi är fyra bloggälskande studenter som vill lyfta fram det bästa i bloggvärlden. Här har vi samlat inspiration till vårt magasin IDEM där bloggare står bakom allt material. Vi tipsar om annorlunda bloggar och annat roligt som vi varit med om
RSS 2.0 bloglovin