Bonjour Johanna

Johanna är från Frankrike, bor i Berlin och verkar vara sådär kreativ som iallafall jag drömmer om att vara. Behöver jag några fler argument för att sälja in hennes blogg?




/Emma

En finfin finlandssvensk





Linneas blogg är full av fina fotografier och vackra och reflexiva texter. Perfekt för mörkare höstkvällar då man bara vill sjunka ner i soffan med en varm kopp honungste och kika in i en helt annan vardag. Linnea bloggar på bloggportalen ratata som ni kan spana in för fler finlandssvenska bloggtips!

/Frida

Ingmari Lamy

Jag gillar lite äldre bloggare. De som inte är rädda för internet bara för att de är över 50, men som ändå känns lite liiite lost på något vänster. Ingmari Lamy är modell, konstnär och verkar älska livet galet mycket. Hennes blogg är smart att titta in på när man är lite trött på allt bullbakande, hemma fixande och outfitt visande. (inte för att det är något fel på det) Det är inga super bra bilder och kanske inte direkt några jättebra texter, men av Ingmaris blogg blir man liksom glad i själen.





Dessutom är hon helt fantastiskt vacker. Bloggen hittar ni här

/maria

korrekt uttal

Så här under modeveckan i paris kan det vara bra att lära sig hur de franska modehusens namn uttalas. vilken tur att den här fantastiska hjälpen finns! för man vill ju inte göra bort sig

The pink fairies

Isabelle gav mig ett bloggtips idag som jag måste vidareförmedla. Kolla in The Pink Fairies!



/Emma

The Selby is in your place

Jag står väl lite för den inredningsnördiga sidan av gruppen, och insåg nu att jag inte har tipsat er om The Selby än!

Eller ja, inredning och inredning. "An insider’s view of creative individuals in their personal spaces with an artist's eye for detail", det kan alltså vara lite vad som helt! Fantastiskt hur mycket kreativa människor det finns, och hur inspirerande och kreativa deras hemmamiljöer är.

Snygga bilder, och om ni kan få nog finns det så klart The Selby book.



/Emma

Svar och bild

Elsa Billgren hade en fin frågestund för ett tag sedan. Hon har valt ut en fin bild till varje svar. In och kolla!







/emmy

Idas guldkorn

Det är ju ändå lördag, kolla in Ida Pyks blogg för hennes fem bästa tips för vindrickande i Paris!



/Emma

Bloppis!

Höststädade garderoben för ett tag sen och kände spontant att det vore kul med lite bloppis här på bloggen. Hoppas fler i magasinprojektet hänger på! Hittar ni nått fint ni vill köpa är det bara att maila [email protected]. Porto ingår i priserna. Ursäkta skrynklet.



Blommig knytblus, second hand, 50 kr




Persikofärgad topp, storlek XL, ej använd, 50 kr




Svart väst, storlek 34, ej använd, 100 kr




Rutig flanellskjorta, storlek XL, ej använd, 100 kr




Blåa byxor, storlek 34, 50 kr




Gråa byxor, storlek 34, 50 kr


/Frida




My milk toof.. igen

God förmiddag! Idag går det lite trögt med bloggandet för min del.. har inte kommit på något nytt roligt att dela med mig av, men jag tänkte att jag kunde ta upp en gammal favorit igen. Passar extra bra en regning och tråkig dag som denna. Det har nämligen kommit upp en ny mycket söt liten fotosaga på My milk toof, efter ett alldeles för långt uppehåll vill jag tillägga.

Tydligen så har lardee blivit sjuk och ickle läser en saga för honom...





klicka här så får ni se och läsa sagan!

/maria

Till Emmy!

Hittade precis den här kalendern och blev att tänka på vår egen typografinörd Emmy!




/Emma

Dunkehallavägen

Hemnet-nörd som jag är... Annorlunda visningsbilder, men jag gillart!


Klicka på bilderna för att komma till källan.



/Emma

We are Phoenix

På Ida Pyks blogg upptäckte jag att gruppen Phoenix hade en blogg. Och du behöver inte vara ett fan för att uppskatta att bläddra igenom bilderna och få en glimt av turnélivet.




/Emma

Dagens kanin

Nej nu har vi för lite söta djur på bloggen, tipsar som vanligt om Dailybunny!



/Emma

måndag

Hej på er! Nu ska jag alldeles strax springa iväg på en föreläsning. Efter det ska jag och Frida träffas och prata ihop oss lite om vår uppsats.

Ni kan få titta på en bild så länge. I fredags var jag och tog farväl av mina absoluta favoritgrabbar. The Ark hade sin allra sista spelning någonsin.. Jag har lyssnat på dem varje dag i tio år så det fälldes en och annan tår. buhuuuu Någon mer som var där? Spelningen var GRYM! Den var på Gröna Lund och de var tvungna att stänga portarna eftersom det blev fullt. Så 15 000 pers var där och sa hej då! Väldigt fint!




/emmy

Moustaches make a difference

Nu är jag kanske sist på bollen, men hittade precis den här kampanjen från TBWA Singapore. den är gjord för att väcka uppmärksamhet kring movember, eller mustasch månaden som handlar om att informera om prostatacancer (nu hoppas jag att jag har rätt..)
I vilket fall så gjorde de den här mycket underhållande kampanjen.






/maria

Hemligheter





postsecrets.com har man länge kunnat hitta vykort med hemligheter männskor skickat in. Men nu finns denna fantastiska idé även som app. Inte lika old school-charmigt, men kul ändå!

/Frida

Once upon a time

Nu är jag lite osäker på om vi tagit upp den här bloggen förut, men jag gör det ne gång till för den är värld ett besök. Fina fotografier och härlig insperation



jag älskar svartvita bilder.

bloggen hittar ni här

/maria

Celebs with no eyebrows

Har ni sett Celebs with no eyebrows? Roligt... och lite läskigt!(?) Om inte kolla in sidan här. Tack Johanna för tipset!



/Emma

Emily skaffar tax.

Är det bara jag som dör söthetsdöden nu när Emily skaffat en liten taxvalp?



/Emma

Sixties and Seventies

Såg ni Sandras tips till er som gillar sextio- och sjuttiotalet? Om inte så tipsar jag igen, sidan hittar ni här. Ingen blogg egentligen utan snarare massor av arkivbilder, men lika roligt för det!



/Emma

Olfa

Hallå! Nu tycker jag att vi kickar igång veckan med ett bra bloggtips. Gå in på Martin och Jennys blogg Olfa så hittar ni en massa sköna bilder.














/emmy

Godhet & Senapsdeg

Om ni är sugna på en trevlig blogg så ska ni absolut klicka in er här. Då kommer ni till Sandras finfina blogg!














/emmy

Sova Magazine

Nu har det utkommit ett nytt nummer av fantastiska Sova Magazine! Denna gång på temat angst. Där medverkar bland annat illustratören till fabriken som också bidrog med material till IDEM.

/Frida

achraf amiri

Jag fortsätter lite på samma tema som förut och tänkte tipsa om en blogg med speciella lite obehagliga illustrationer, achraf amiri. Förutom att göra härligt detaljerade porträtt målar han också upp en bild av modevärlden som kan vara nyttig att ha i åtanke.





kolla in hans porfolio också, där finns fler illustrationer. Dessutom använder han samma program som vi har till IDEM
Nu blir det tidig kväll för mig, dragigt på mig en liten förkylning som jag ska försöka sova bort!

/maria

Juergen Teller

Här är en blogg som jag tänkt tipsa om jättelänge, men som jag av någon anledning glömt bort hela tiden. Juergen Teller är min absoluta favorit modefotograf (som är aktiv... och lever....), han har gjort kampanjer för till exempel marc jacobs och vivienne westwood.





Väl värd ett besök och ni hittar den här

/maria

Hanna & Hedvig

Ramlade nyss in hos på Hanna & Hedvigs blogg. Efter en snabbtitt kan jag bara konstatera att det verkar vara väl värt ett tips!



/Emma

Say something nice.



/Emma

Kvällstips

Jag hittade precis en för mig ny blogg som jag absolut tycker att ni ska spana in så här på kvällskvisten. Sofie heter hon som driver bloggen och hon är jätteduktig. Bevis kommer här:


















/Emmy

Another Amy

Amys blogg är ett stort och härligt bildregn. In och kika! :)

















/emmy



Morgon

God morgon! Har precis ätit lite frukost och snart ska jag iväg till skolan och träffa Frida lite. Vi ska försöka spåna ihop något roligt att skriva om i vår uppsats som ingår i vårt examensarbete. Jag övar mig förresten på att säga att det är examensarbete vi gör och inte bara projekt. Det har vi blivit tillsagda att göra eftersom det låter lite proffsigare. Så nu hoppas jag att det är många som blev imponerade.
Jag kommer tillbaka lite senare med något roligt eller fint tips!



En frukostbild från 365 days of breakfast är alltid kul att titta på!


/Emmy



men are objects



En blogg med enbart snygga killar med lite kläder eller inga alls.  rolig idé att visa upp killar som sexobjekt och tjejerna som driver bloggen verkar ha humor. Jag vill varna känsliga besökare, det är en hel del "intima" delar som visas upp. ni andra hittar bloggen här


/maria

Avigan

Hittade precis en ny blogg som jag självklart ska dela med mig av direkt.

"Om det som jag använder händerna till.
Om tygresterna, garnstumparna och mattrasorna.
Om stygnen, maskorna och om broderitrådarna som håller ihop tankarna och mellanrummen."

- Jessica



(behöver jag ens påpeka hur cool jag tycker den här gardin idén är?)






/Emma

och jag står inte ut med ordet aldrig

Hej på er! Här är ett fint inlägg som har funnits bland mina bokmärken ett bra tag. Jag går in och läser det då och då och jag blir alltid lika rörd.


/emmy

Taiji

Eftersom det är den första september idag vill jag uppmärksamma Japan Dolphins Day Event. Läs mer på Julias blogg här!

Foto från dokumentären The Cove.

/Frida

My Rapid Cycling Bipolar Disorder

Om man inte kan få nog av platåskor, magtröjor och annat 90-taligt är det här en bra tumblr att spana in. Tackar esteterier för tipset!

/Frida

Om

Min profilbild

Magasinprojektet

Vi är fyra bloggälskande studenter som vill lyfta fram det bästa i bloggvärlden. Här har vi samlat inspiration till vårt magasin IDEM där bloggare står bakom allt material. Vi tipsar om annorlunda bloggar och annat roligt som vi varit med om
RSS 2.0 bloglovin