Anna Lidström & Dwolgbeff



Hurra! Nu har även Underbaraclaras superkreativa och stilsäkra syster Anna Lidström en blogg. Här hittar ni den.

Nu ska jag åka in till Helsingborgsfestivalen och lyssna på min pojkväns band. Imorgon är jag tillbaka i Norrköping igen och på onsdag åker jag till Finland. Extremt skönt med lite semster. Hörs!


/Frida

Learn something every day



På bloggen Learn something every day får man sin dagliga dos av onödig men ack så underhållande fakta. Och vem vet, en dag kanske det kan komma till nytta att man vet vem som uppfann barnmat, hur gammal Ned Flanders är eller i vilket land världens älsta bokhandel finns.

/Frida

Tal

På sidan ted.com kan man hitta en hel drös av intressanta tal väl värda att lyssna på. Jag vill tipsa om två av mina favoriter framförda av författare.

Här (eller genom att klicka på bilden) hittar ni ett tal av Elizabeth Gilbert som handlar om att skriva. Eller kanske snarare om kreativitet. Gillar i alla fall skarpt hennes sätt att se på saken.
Här hittar ni ett tal av självaste JK Rowling som pratar om värdet av misslyckanden, men också om vikten av att ha fantasi och kunna sätta sig in i andra människors situationer.
/Frida

Londonflytt





Bloggen Hellobenjamin har jag tipsat om förr men nu tänker jag göra det igen. Jennifer som driver bloggen ska nämligen flytta till London och det verkar som ett äventyr jag i alla falll inte vill missa. Modig tjej helt klart!


/Frida

Underbaraclara inspirerar

Det här inlägget av underbaraclara fick mig att skänka en slant till de som drabbats av torkan i Östarfrika. Enligt Unicefs hemsida är det den värsta torkan i Östafrika på över 50 år vilket lett till att tio miljoner människor lider av brist på vatten och mat. Tycker det är fint att hon väljer att ta upp detta i sin blogg och hoppas att vi kan fortsätta inspirera varandra att ge!

/Frida

Terry Richardson's diary

Rolig,  vet inte riktigt varför, men så är det











Terry Richardson's diary
do it!

/maria

Keiko Lynn

Jag vet inte om det bara är jag, men ibland hamnar jag i perioder då jag bara hasar runt i mjukisbyxor och känner mig totalt oinspirerad till att borsta håret och ha på mig jeans eller något annat civiliserat. Då brukar jag kika in på Keiko Lynns blogg.

Passande nog säger Keiko själv så här om varför hon började blogga:

"I got into a rut and started wearing pajamas almost every day, since I work from home. It made me depressed. I started this blog to motivate me to get dressed up daily, which boosts my mood and helps me concentrate/wake up. It became much more than that, and I am extremely grateful"



/
Emma

Fatta kärleken

Genom bloggkommentatorerna så hittade jag det här inlägget. Lisa Magnusson skriver om tragedin i Norge. In och läs!



/emmy

Bloggkommentatorerna

Det här är en blogg som jag har följt ganska länge. De kommenterar andra bloggar, men inte på ett "svallrigt" sätt som många andra sådana bloggar. De kommenterar på ett moget sätt, och det kan vara intresssant att läsa ibland. Det är också ett bra sätt att upptäcka nya bloggar på.

/emmy

vardagasbilder

Om ni vill ta del av lite sköna vardagsbilder tycker jag att ni ska klicka er in på Another Amy.

Här är ett provsmak:



















/emmy

måndag

Hallå! Nu är jag precis hemkommen från Skåne, och om en timme ska jag ge mig iväg och jobba. Blir lite dåligt bloggande idag, men ni ska nog överleva. Jag ska försöka hitta några bra bloggar att tipsa om, så kika in lite senare!

/emmy

Bästa modebloggen

Det finns väldigt många modebloggar, men min absoluta favorit är agnes b som bloggar på rodeo. Hon rappotrerar kritiskt från modevisningar i Paris och ger en mer nyanserad bild av modevärlden i allmänhet





Agnes B

fotografi









Väldigt fina bilder, väldigt arg och ledsen för det mesta, men väldigt värd ett besök
Konstbok

/maria

regn och britter

Idag regnar det väldigt här i göteborg, så jag och pojkvännen bestämde att vi ska ha en brittisk afton. Lite miss marpel och morden i midsomer (de gamla avsnitten såklart), kanske en harry potter film eller två. Till detta ska det konsumeras te, scones och till middag lite indiskt (går ju faktiskt nästan att räkna som brittiskt..)







1, 2, 3

/maria

isle of tune

Har ni sett världens sötaste lilla musikprogram? Man gör musik genom att bygga upp en liten värld. Träden och husen är instrument och bilarna är musikerna. Vissa är jätteduktiga och gör riktiga låtar, men även om man inte är duktig så är det väldigt skoj!



In på isle of tunes och gör musik


/maria

Feminism i serieform


Nu tänkte jag komma med ett lästips här, för regniga sommardagar och så. Igår läste jag nämligen ut det här seriealbumet, Prins Charles känsla av Liv Strömquist. Serierna handlar om kärlek, men på ett lite annorlunda sätt, till exempel om varför kvinnor och män beter sig som de gör i ett förhållande. Det var i alla fall det smartaste, pricksäkraste och roligaste jag läst på länge! Så läs om ni får tag i det, tror tyvärr det är slutsålt på ablibris för tillfället.
/Frida

Så fett snyggt



Hur galet snyggt är det inte med en sån piercing, eller heter det fortfarande hål i örat när det sitter där? I vilket fall vill jag också ha, precis en sån. Schnyggt!
Bilden är från hunnd, den gamla bloggen, den nya hittar ni här. båda är bra.

/maria

lite mer franskt

Eftersom emma avslutade med ett lite franskt inlägg tänkte jag fortsätta i samma anda. Mon Chéri är en blogg som jag alltid läste förut. Tjejen som skriver den brukade handla på mitt gamla hemska jobb, och hon hade alltid jättefina klänningar och super snyggt hår. Det var som att hon kom från en annan tid. Jag blev alltid på lite bättre humör efter att hon varit där. Sen råkade jag på något vänster snubbla över hennes blogg och började följa den i äkta stalker anda.










/maria

Det dagliga brödet.

Dålig planering och 10 timmar på jobbet är inte en bra kombination för ett bra blogginlägg. Så istället för bloggtips får ni en bild från Le Pain Quotidien i Paris, som jag verkligen kan rekommendera.



Kan vara värt att notera att när bilden togs var det "bara" ca 25 grader, dagarna innan hade det varit närmare 40 grader varmt, så då blev det koftan på eftersom det kändes svalt. Inte så ofta man kan resonera så.

/Emma

Sandra Juto

Hittade nyss den här bloggen, fint.



/Emma

Harry Potter på norska

Jag är Harry Potter-nörd x 1000000 och jag hittade en blogg med ett roligt inlägg. Borta i Norge duger visst inte originalnamnen utan de har gjort lite egna. Wealsey har ersatts av Wiltersen. Neville Longbottom heter istället Nilus Langballe. Inte ens Hogwarts får ha kvar sitt namn utan skolan går istället vid namnet Galtvort. Jag tycker det är helkul! Gå in här för att ta del av hela listan!

/Emmy

Favoritblogg

Min absoluta favoritblogg är Alex Schulmans Alla får plus. Jag skrattar varenda gång jag går in där. Jag tycker att han är så klockren (hihi nu tyckte jag att jag var skojig). De senaste dagarna har han kört ett superrace med sina uppdateringar, så då har jag varit glad.






/emmy

LICK THAT PLATE

Vi fick in ett tips från maggie, som skriver så här:

hej tjejer! kika in denna blogg, en härligt blogg med skön musik, snygga bilder på brudar o matrecept. en perfekt mix!



Bloggen hon pratar om är Lick that plate. Så lita på Maggie och gå in och kika!












/Emmy

Ledig

Förra veckan jobbade jag väldigt mycket så att vara ledig idag känns jätteskönt. Jag ska nog inte göra någonting, bara träna lite, annars ska jag bara ligga i soffan och titta på tv. Det är dåligt väder idag så jag behöver inte ha dåligt samvete över att ligga inne. Perfekt!



Jag ska gosa jättemycket med min vovve idag!


/Emmy

Anna Malmberg

Under kategorin "stora bloggare ni inte får missa" påminner jag om Anna Malmberg, kolla in här.




/Emma

Awkward

Alltså, jag älskar verkligen Awkward family photos.




/Emma

Beautifulones

Annika Marklund har en fin blogg som jag noterat att det tipsas om då och då i kommentarsfältet.



/ Emma

What I Wore Today

Både Saga och Frida har nyligen nämnt What I Wore Today på sina bloggar. Jag villl inte vara sämre och tipsar självklart er också!

En flickrgrupp med teckningar och illustrationer på vad människar haft för kläder på sig. Jag gillart!

/Emma

Saga Bergebo

Blev inspirerad av förra inlägget och fortsätter med att återigen tipsa om en av de duktiga bloggarna som var med i magasinet.

Så kolla in Saga Bergebos blogg.




/Emma

Oh mon dieu!

När vi arbetade med magasinet hittade vi den fantastiska bloggen Ohmondieu, som har fortsatt varit en favorit sen dess. Vi har tipsat om den förrut, men nu gör jag det igen!



/Emma


Caitlinquiet

Mitt senaste bloggfynd är Caitlin, mycket foton, men det var hennes teckningar som verkligen fångade mitt intresse.



/Emma

"What you've done for ginger people, I cannot put it into words."

På tal om Harry Potter såg jag den sista filmen igårnatt och tyckte den var finfin! Här hittar ni väldigt pixligt med rörande tal av J.K.Rowling själv på premiären i London. Daniel, Rupert och Emmas tal hittar ni säkert också om ni klickar er vidare där. Borde kanske ta och läsa böckerna nu också!



/Frida

modellivet

Om någon skulle ha missat, vill jag tipsa om veckans blogg här på blogg.se. Bloggen heter modellivet och handlar om just detta. Modellen Åsa Engström som skriver bloggen tycker jag har en härlig inställning till livet och yrket. Hon verkar verkligen trivas med sitt yrke, samtidigt som hon klarsynt ser baksidorna med det hela. Här svarar hon på frågor om hur hon blev modell och hur det är att jobba som en.

/Frida

skatter

Jag gillar bloggar där folk samlar på sånt de tycker om och som är fint eller lite knasigt, det är som att få titta i någons alldeles privata skattkista. hélin är en sån blogg.
















/maria

Harry Potter och andra bra saker

Hittade precis en ny blogg! ovanligt eller hur? men den här är inte bra bara för att tjejen som driver den gillar Harry Potter och Joseph Gordon-Levitt, nee, hon verkar vara en jävligt skön prick också!











In på tjett och bli på bra humör ni med!

/maria

Vardagsbrus

en blogg som passar så här på en onsdag.. hon är bara så där galet bra på det visuella..





vardagsbrus

Thomas Stenström

Ska snart gå och lägga mig, bjuder på ett sista inlägg för dagen med en av mina senaste favoritlåtar.

Knallpulver

Christoffer som driver bloggen Lokaltrafikant, som det tipsades om i förra inlägget, har även en till blogg som heter Knallpulvret som jag tycker sticker ut i mängden. In och kolla!







/Emma

Lokaltrafikant

Vi gillar tips i kommentarsfältet, fortsätt så! Idag fick vi ett tips av Christoffer om hans bloggar som jag vill dela med mig av.

Vi börjar med Lokaltrafikant. Bilder på människor i lokaltrafiken helt enkelt.



/Emma

Color Collective

Via Annikas fina blogg hittade jag Color Collective. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det bra, men färgpaletter av inspirerande bilder kanske kan vara en början. Ta en titt själva så förstår ni!



PS. För den som är lite mer seriös med sina färgpaletter tipsade Annika även om Color Palette Generator, där man kan göra sina egna färgpaletter av bilder. DS.

/Emma

spaceherosuits

Idag tycker jag att alla borde göra ett besök på den här bloggen. Där finns det mycket fint att titta på!















/emmy

måndag

Hallå!
I helgen var jag i Nässjö och grillade och drack lite gott. Sen var jag ute och svängde på benen på hotell Högland, det är där man går ut i Nässjö. Det har varit härligt sommarväder hela helgen vilket har varit skönt. Är så tråkigt när vädret förstör lediga helger.
Idag ska jag skriva en shoppinglista inför ULLARED som jag ska till på onsdag. Jag är jättetaggad! Det är typ den enda resan jag gör den här sommaren, härligt!

Vi hörs lite senare så ska jag ge er något roligt tips.

/emmy

två bloggar

Här är två av mina favorit bloggar, frosseri i snygghet och perfekta som inspiration

Styloretic








I love Wildfox







/maria

utflykt

Idag blir det en liten utflykt till havet med mams och pojkvän. Hoppas att det är så varmt att jag vågar mig på ett bad, blir årets första i sånna fall. Återkommer i kväll med ett blogg tips eller två!



/maria

detox

Tänkte passa på att promotea ett litet mini projekt jag håller på med, har nämligen bestämt mig för att inte köpa några kläder eller acessoarer på ett år. Blev inspirerad av Sofia Hedström som gjorde en "fashion detox" och skrev en bok om det.
känns som att det behövs en motpart till alla köpgalna modebloggar och all trendhets, mode ska ju faktiskt handla om kreativitet och inte konsumtion.







source

så jag vill uppmana alla som är intresserade av mode att tänka över vad de köper och försöka vara uppfinningsrika med det de redan har istället! talang före pengar, det blir mycket roligare så.

/maria




fubu

På sommaren blir man lätt lite resesugen, på den här bloggen hittade jag fina paris bilder. nästan som att åka dit fast inte alls ändå.









fubu är bloggen

/maria

mustasch



jag skulle vara så jävla het i mustasch

Maria helg

Nu är det min helg igen! ska bli riktigt kul faktiskt, var ett tag sedan jag hade bloggen helt för mig själv... Är lite osäker på vad jag ska hitta på med den bara, men det löser sig säkert.
Om en timme ska jag i alla fall till centralen här i göteborg och möta upp pojkvän som jag inte träffat på tokigt länge. Det kommer bli toppen, ska krama sönder honom lite tror jag. fast inte för mycket, det är trevligare om han är hel...
Dessutom kommer han med sig mer kläder till mig! hurra för det! hatar att vara ifrån min garderob.

/maria




Ett Frida-inlägg

Hej på er. Jag har jobbat hela dagen och har lite bloggtorka nu. Eftersom Maria redan försett er med ett fintfint bloggtips tänkte jag bjuda på en bild av mig själv. Eftersom alla vi i magasinprojektet har fått en egen kategori här på bloggen nu kände jag att Frida-kategorin var lite ynklig med bara ett inlägg och behövde fyllas på. Bilden är förresten tagen strax innan jag cyklade iväg för att fira midsommar och är snodd direkt från min egen tumblr som ni hittar här.

/Frida

TIPS

Det finns så sjukt mycket bra unga bloggande tjejer! Om jag var hälften så talangfull som den här tjejen när jag var 16 så skulle jag varit jävligt nöjd med mig själv.  checka in Hilda Randluv helt enkelt
/maria

Ovackert

Här är en söt liten blogg av en ung tjej. Den är full med festbilder, kläder och en jävligt skön känsla. kolla in här!








/maria

Junkaholique

Anar att Maria är lite seg efter Roskilde så jag hoppar in på hennes bloggdag och ger er ett litet tips! Hittade precis den här bloggen som jag direkt ville dela med mig av.

Artemis och Nao är paret som designar smycken och driver en liten butik i London och en i Tokyo. Förutom smycken så är det mycket loppisfyndande och utflykter man kan läsa om på bloggen. Som typ är det bästa jag vet.

Förutom det så har de varsitt litet fantastisk "skjul" där Artemis sitter och syr och Nao reparerar gamla läderväskor. Tycker det är så himla fantastiskt.





/Emma

Så jävla trött

I måndags kom jag hem från Roskilde, trött som ett as, men har haft det så stört kul och galet. Trodde faktiskt inte att det skulle vara så skoj att leva i total skabb i tio dagar, men jag trivdes riktigt bra med det.
Fast nu är det grymt skönt att vara hemma, duscha och sova i säng. Såklart har man blivit lite sjuk på kuppen, så idag är det kurering som gäller.




Hoppas att alla peace and love och roskildebesökare har haft det lika roligt som jag!

/maria

Den samme

Ni glömmer väl inte att för fler superbra bloggtips kan ni läsa vårt magasin som kan läsas här. Alla bloggare som finns med i magasinet hittar ni även i länklistan här till höger!!


/Emma

Frida Vega Salomonsson

Hittade den här fina bloggen bland kommentarerna.




/Emma

ettettfyra

Har varit dålig uppdatering idag, men jag har inte haft tillgång till dator. Tänkte i alla fall slänga in ett sent bloggtips. Klicka här så kommer ni till en annorlunda och egen blogg. Den är dessvärre nedlagd, men det är kul att bläddra i arkiv ändå.















/emmy


Camino

Magasinet Camino säger själva att de inspirerar för en smartare livstil. Rekommenderas för de som vill lära sig mer om vad vi kan göra för att ha en smartare och ekomedveten livsstil och läsa intressanta reportage.

Om ni inte har tid, råd eller lust att läsa magasinet så kolla iallafall in bloggen. Snabbt och enkelt att snappa upp nyheter och saker som kan vara bra och veta! (till exempel att det slängs 1 miljon ton mat varje år i Sverige, 60 % av detta hade kunnat räddats om det hanterats rätt)

/Emma

Regndag

Hej! Idag är jag ledig och hade hoppats på att få sola och bada lite, men NEJ, nu är det dåligt väder. Blä blä blä! Men det blir nog en bra dag i alla fall. Jag ska ner på stan nu och fika lite, och sen blir det nog lite filmmys och sådär :)

Hörs sen!

/Emmy

Mer sommarprat

Den finlandssvenska bloggtjänsten ratata.fi har denna sommar kommit på den fantastiska idén att ha sommarprator. Del ett som passande nog handlar om just bloggmediet hittar ni här! För mer finlandsvenska bloggtips kan ni spana in alla nio sommarpratare här.

/Frida

Lokalresan

Nu tycker jag att ni alla ska ta er en titt på bloggen lokalresan. Där kan man följa Malin och Sofia som just nu cyklar genom Sverige, från Karesuando i norr till Göteborg i söder. Himla roligt tycker jag! Modigt att ge sig ut i det svenska sommarvädret också.
/Frida

Gelix

På blogg.se hittade jag idag ett bekant ansikte. De tipsade nämligen om bloggen Gelix som drivs av en tjej här i Norrköping som gått samma utbildning som vi i magasinprojektet går! Väldigt inspirerande tyckte blogg.se och jag kan inte annat än hålla med. Hästar, mode och fina fotografier är ju sällan fel.
/Frida

Om

Min profilbild

Magasinprojektet

Vi är fyra bloggälskande studenter som vill lyfta fram det bästa i bloggvärlden. Här har vi samlat inspiration till vårt magasin IDEM där bloggare står bakom allt material. Vi tipsar om annorlunda bloggar och annat roligt som vi varit med om
RSS 2.0 bloglovin