Söta saker.

Det är valborg och jag misstänker att många som läser det här säkert är ute på festligheter och trevligheter men jag tänkte ändå tipsa om en blogg som passar bättre för regniga långtråkiga dagar. Söta saker är en blogg som drivs av Therésia Erneborg.  Trots namnet så är det inte bara söta saker man kan hitta recept på här utan av även matbröd med jämna mellanrum. Therésia har även ganska nyligen släppt en bok med samma namn som bloggen.

En av mina favoriter är den här äppelpajen som är superenkel och god.



För den som gillar lakrits finns det bland annat här ett inlägg om bland annat lakritsmacaroner.




/Emma

From India to Berlin

Fortsätter på det tillfälliga resetemat och slänger upp en länk till en Berlinguide som jag hittade hos Olfa som skrivs av Jenny och Martin. Jenny bor just nu i Berlin och designar klänningar.





Martin har tidigare varit i Indien och man kan hitta många fina bilder från hans resa.



Hoppas alla får en fin helg!

/Emma

Benjamin och Jag

Nu var det fredag igen, veckorna går så himla snabbt nu när både är varmare och ljusare ute.

Idag tänkte jag tipsa om bloggen Benjamin och jag som skrivs av Hanna. Bara namnet i sig tycker jag är så härligt att det är värt ett tips. Hanna nyligen varit i London och personligen älskar jag att få se resebilder och bli inspirerad och drömma sig bort. (Är bara lite avundsjuk på Frida som ska till Paris i helgen)




/Emma


Tipsa oss!

Nu har vi i gruppen börjat välja ut bloggare vi vill ha med i vårt magasin. Vi har redan hittat en hel bunt sanslöst duktiga bloggare, men fler får fortfarande plats. Vi letar alltså efter texter, bilder och illustrationer gjorda och publicerade av svenska bloggare. Inläggen får gärna vara personliga och berätta något om bloggarens identitet. Har du inläggen vi söker eller vet du var vi hittar dem? Dela med dig av dina favoriter och hjälp oss göra världens bästa magasin!
P.S. Naturligtvis kontaktar vi alla bloggare och frågar om lov innan vi använder deras material.

Paris

På lördag åker jag till Paris en sväng med min pojkvän och i veckan har jag däför lusläst alla parisguider jag kommit över. De bästa reseguiderna är enligt mig förstås de som är skrivna av bloggare. Här finns fina Elsa Billgrens parisgudie och här hittar ni Niotillfems version. Har ni några favoritställen i staden? I så fall vill jag gärna ta del av dem!

/Frida

Favoritblogg

Just nu sitter jag och svettas med deklaration och grejer. Inte roligt alls, men det ska nog gå bra. Hoppas jag...
Bloggen som vi i magasinprojektet kollat lite extra på idag och som vi alla tycker är riktigt fin är xvii
Där skriver två talangfulla tjejer som alltid tar vackra bilder. Väl värd ett besök, eller två!









För att komma direkt till inlägget tryck här

Kaffedarr, fräknar och vårregn

Kom precis hem från första projektmöte med gruppen efter påskhelgen. Alla hade blivit trevligt solbrända och fräkniga efter många soliga dagar. Det är så härligt med fräknar, som ett vårtecken man alltid har med sig. Vi har klurat med twitter och tittat på fina bloggar, det är så många som gör så mycket bra.

Nu är jag hemma och är alldeles kaffedarrig och hyper, ute hänger regn i luften och allt är så där extra grönt och fint som det bara är på våren.




/maria

 


skybyc

Dagens bloggtips får bli Clara, med en ständig ström av inspirerande och fina bilder.



Alla bilder kommer från Claras blogg.

/Emma

Det senaste

Efter en påskhelg med fantastiskt väder tar vi nu nya tag och fortsätter vårat letande efter nya spännande bloggar.

Lite nyheter:

- Det går nu att följa bloggen på Bloglovin.
- Vi finns även på twitter under namnet Magasinprojekt.
-  På Facebook kan ni följa oss på Magasinprojektet.


/Emma

Bloglovin

Senaste nytt:

Följ min blogg med bloglovin

Annandag påsk

Nu har jag solat mina sista timmar i Eksjö. Om två timmar ska jag sätta mig på tåget och åka tillbaka till Norrköping. Så alldeles strax är det dags att sätta igång med lite sista minuten-packning.
Jag har funderat en del kring vilken typ av blogg som jag helst föredrar. Jag tycker om att få läsa bloggar. Texterna behöver inte vara jättelånga, då är det lätt att tröttna, men jag föredrar textinlägg framför bildinlägg. Min absoluta favoritblogg är Alex Schulman. Jag tycker verkligen om hans sätt att skriva. En annan blogg jag gillar, och som mer passar in i vårt projekt är HanaPee. Hon skriver oftast ganska korta inlägg. Hon har roliga inlägg, och hon bjuder verkligen på sig själv. Samtidigt som hon ibland varvar med ganska allvarliga ämnen. Hon skriver på ett smart och roligt sätt.

/Emmy



HanaPee

Variation

Jag har tillbringat ännu en dag på en gammal filt i trädgården här hemma i Eksjö. Det känns nästan som jag är hemma på sommarlov. Jag förknippar mina sommarlov med att ligga ute i solen och läsa, och det är precis vad jag har gjort de senaste dagarna. I morgon kommer jag att hoppa på Östgötapendeln och åka tillbaka till Norrköping. Jag har haft en väldigt mysig påsk tillsammans med familjen, men det är alltid skönt att komma tillbaka till sin egen lägenhet.

Idag sprang jag på en ny blogg. De flesta bloggar jag läser är skrivna av tjejer, därför tycker jag det är kul när jag hittar en manlig blogg. Det känns genast som lite variation.



Det här är Patrik som har en väldigt enkel, mysig och lättläst blogg. Ta en titt!

/Emmy

Rosetten

Sugen på att bli påskfin i håret? Spana in Annika Bäckströms pedagogiska förklaring på hur man gör en rosett!




Bilderna är hämtade här och här.

/Emma

GLAD PÅSK

Idag har jag tillbringat cirkus fem timmar i solen. När jag kände att jag började bli aningen bränd drog jag mig inåt och började kika på bloggar istället. Vi har fint väder här i Eksjö, ungefär 18 grader tror jag det är. Min pappa står nere i köket för tillfället och gör i ordning vår påskmat. På vårt påskbord har vi bland annat Jansson, köttbullar, prinskorvar, ägghalvor med mera. Exakt samma sak som på vårt julbord. Jansson är en stor favorit hos mig.
Med tanke på att jag har legat och solat hela dagen så är jag inte direkt uppklädd dagen till ära. Jag var inne på Elsas blogg och hon var väldigt påskigt klädd på skärtorsdagen. Fjädrar i håret och en vårig klänning. Väldigt fint tycker jag :)

/Emmy






Påskhälsningar från Emma

Dags för ytterligare en liten presentation, Emma heter jag och är 21 år. På headern finner ni mig näst längst till höger. Jag kommer från Ludvika och bor som de andra nuförtiden i Norrköping. Sällskapsspel och På Spåret är mina ständiga favoriter.

När jag var yngre spenderade min familj många påskhelger i Härjedalen, så för mig är påsk lika med snö och vinteraktiviteter (och i ärlighetens namn brukar det inte vara så vårigt i Ludvika heller). Hur som helst så blir jag såhär i påsktider väldigt inspirerad av Jonna Jinton, en tjej från Göteborg som nu bor själv i ett hus i Norrland. Vårvinter i Norrland är helt fantastiskt, men i år nöjer jag mig med att njuta av värmen i Norrköping.

Glad påsk alla!



Frukosttips

Hej hej!
Emmy heter jag, och mig finner ni tvåa från vänster i headern. Jag tillhör årgången -89 och är född och uppvuxen i de småländska skogarna. I augusti 2009 tog jag mitt pick och pack och flyttade till Norrköping och hamnade i samma klass som mina andra gruppmedlemmar. I framtiden skulle jag älska att jobba på en tidning, och det ska därför bli jättekul att skapa ett eget magasin.
Jag har fått äran at blogga nu i påskhelgen. Vi tjuvstartade lite i min familj, och jag fick mitt påskägg redan idag. Till frukost blev det givetvis ett kokt ägg. För att få frukostinspiration kan ni gå in och kika här. Många fina och mysiga bilder på alla möjliga sorters frukostar. En blogg som jag gärna kikar in på eftersom jag är en riktig frukosttjej. Mitt absoluta favoritmål!

Dagens bloggtips

Vill tipsa om en blogg som skrivs av en annan Frida. Titta in på http://pulsurbalans.blogg.se om ni gillar vackra foton, personliga texter och Kent.

/Frida

Från mig längst till vänster i headern

Hej! Nu har det blivit min tur att presentera mig lite närmre. Jag heter Frida och är född och uppvuxen i Finland. Nu befinner jag mig däremot i Norrköping för att studera och trivs fintfint. Eftersom jag gillar både finurliga texter, fina foton och internet är bloggar något av den ultimata kombinationen. Jag hoppas verkligen att vi genom det här projektet ska få upp fleras ögon för allt fantastiskt som publiceras i bloggvärden. Som Maria berättade jobbar vi lite på distans nu över helgen. Själv ska jag befinna mig lite längre söderut, i Höganäs, hos min pojkväns familj. Vill ni veta mer om mig kan ni kika in på min blogg här! Där samlar jag på ögonblick.

/Frida

Göteborg

Hej hej, Maria heter jag och blir den första som skriver ett eget inlägg på den här bloggen, de andra kommer droppa in så småningom. Vad ska man säga om mig, jag är gruppens brunett och tycker om saker som är fina att titta på, jag kommer mest tipsa om fina fotobloggar och duktiga illustratörer. Det är  sånt jag gillar bäst.
Över påsk är vi i gruppen lite spridda över Sverige, men arbetet med världens bästa magasin fortsätter! Vi jobbar helt enkelt lite på distans.
Själv är jag i Göteborg och är jätteglad över att få vara hemma hos pappsen, det finns inget trevligare.

Något annat som gör mig glad är den här bloggen, hon tar fantastiska bilder.







Alla bilder är från den fantastiska Annette Pehrsson

Gå in på Annette Pehrssons fina blogg för att se mer.

/maria



Projektmöte



Så här kan de se ut på ett projektmöte!

Välkomna

Det här är en blogg där vi samlar det absolut bästa i den svenska bloggvärlden. Här kommer ni kunna följa vårat arbete med att göra ett magasin, där ni bloggare kommer få stå för allt innehåll.

Vi som skriver här är:Emma Gustafsson, Frida Öst, Emmy Liedbergius och Maria K Elleberg.

Vi är alla studenter vid Linköpings universitet där vi läser Kultur, Samhälle och Mediegestaltning och bor i Norrköping. Under våren arbetar vi med ett projekt där vi vill lyfta fram en annan kulturell uttrycksform än den traditionella, nämligen bloggen. Bakgrunden till detta är att vi upplever att bloggar ofta får oförtjänd kritik, något som vi vill ändra på. Därför har vi valt att skapa ett magasin där blogginlägg blir det enda materialet.


Om

Min profilbild

Magasinprojektet

Vi är fyra bloggälskande studenter som vill lyfta fram det bästa i bloggvärlden. Här har vi samlat inspiration till vårt magasin IDEM där bloggare står bakom allt material. Vi tipsar om annorlunda bloggar och annat roligt som vi varit med om
RSS 2.0 bloglovin